2019.03.02. Kiemelt kadett bajnokság, alsóház Nyugat.

Alba Fehérvár/A – Dombóvári Kosársuli KE/ A 84 – 73 (22-25, 21-17, 22-13, 19-18)

Dombóvár: HALMAI D. 14/3, REIZINGER M. 17/12, VÉRTES ZS. 27, Nagy B. 3, Roósz R. 7. Cs.: Szőke B. 5/3, Slavati B., Vida M., Barabás Á., Kovács K., Lép A.

Soron következő mérkőzésünket, Székesfehérváron játszottunk, az Alba Fehérvár csapata ellen. Jól kezdtük a találkozót, nem lepődtünk meg, ellenfelünk agresszív letámadásától, szépen szövögettük támadásainkat és jó százalékkal találtunk a gyűrűbe.
Kis pihenő után folytatódott a mérkőzés. Számomra megmagyarázhatatlan dolog történt ismét, a negyed első 5 percben nem tudtunk a kosárba találni, rengeteg ziccert hibáztunk és teljesen szétesett a támadójátékunk. Gyors időkéréssel próbáltam a sorokat rendezni, ami sikerült is. Ismét rátaláltunk a helyes útra, jól működött a védekezésünk, és jó ritmusban támadtunk. Szőke Bálint dudaszóban dobott triplájával, 1 pontra zárkóztunk vissza a félidőre (43-42).
A 3. negyedben fej-fej mellett haladtak az együttesek, egészen a 7. percig, amikor is részünkről sajnos ismét megállt a pontgyártás. A negyed végéig nem sikerült már ellenfelünk gyűrűjében találni, a fehérvári csapat köszönte szépen a lehetőséget, és jó csapat lévén 10 pontos előnyt alakított ki a 3. negyed végére (65-55).
A záró felvonást is a hazai csapat kezdte jobban. 3 perc elteltével már 15 egység volt az előnyük, ismét időt kellett kérnünk. A játékmegszakítás megint nekünk kedvezett, 1 perc alatt 8-0-s futást produkáltunk, és visszajöttünk a meccsbe. Ekkor ellenfelünk kérte ki idejét.
A mérkőzés hátralévő részében, állandósulni látszott a különbség, sajnos nem volt erőnk közelebb zárkózni és vereséget szenvedtünk.
Gratulálok a fiainknak, nagy szó, hogy idegenben is győzelmi esélyünk volt, egy ilyen erősségű csapat ellen. A vereség fájó mindig, de nem csüggedünk. Jó úton járunk, nagyjából ott tartunk ahol tartani szeretnénk, és sokat dolgoznak a fiúk a fejlődés érdekébe.

Hajrá Dombóvár!