2017.11.29.Regionális kadett bajnokság.

Alisca Sólymok Szekszárd – Dombóvári Kosársuli KE 63 – 73(18-24, 9-13, 19-20, 17-16)
Dombóvári Kosársuli: Takács 27/6, Slavati 6, Kardos 13, Heisz 13/3, Holczmann 8.Cs: Szőke 2, Nagy 3, Halmai 1, Reizinger -, Vida -, Kuti -.

A regionális bajnokság soron következő fordulójában, Szekszárdon vendégszerepeltünk. Már a bemelegítéskor láttuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mert egy nagyon fizikális csapat állt velünk szemben. Kicsit álmoskásan kezdtük a mérkőzést, a szekszárdi csapat jól használta fizikai fölényét és a negyed felénél 5 ponttal álltak jobban. Időkérés után rendeztük sorainkat, jó védekezésből gyorsan tudtunk indulni és megfordítva az eredményt 6 ponttal már mi álltunk jobban az első negyed végén. A második negyedben is tartani tudtuk jó védekezésünket. Nagyon ügyesen védtük magas embereiket és aránylag jól is szedtük a védő lepattanókat, aminek köszönhetően megnyugtató, 10 pontos vezetést mutatott az eredményjelző a félidőben.

A második félidőben ellenfelünk végig váltogatva védekezését, próbált közelebb zárkózni, azonban mindig volt valaki a csapatból aki lökött egyet a szekéren és kosarával tovább lendítette a csapatunkat. A félidőben kiharcolt 10 pontos vezetésünket, végig magabiztosan tartva, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Nagyon nagy dicséret illeti csapatunkat, hiszen nagyon vegyes társaságról van szó, négy serdülő korú játékos is pályára lépet, nálunk nincsenek 2 méteres játékosok, de viszont vannak nagyon gyors, technikás és ügyes fiaink akiknek egytől egyik óriási szívük van és ezzel sok mindent ellensúlyozva, tudjuk megnyerni az ilyen és ehhez hasonló mérkőzéseket.

Hajrá Dombóvár!