2018.11.08. Regionális kadett bajnokság 3. forduló Paks.

Atomerőmű SE/A – Dombóvári Kosársuli KE hossz. u. 95 – 82 (19-22, 20-18, 17-15, 20-21, 19-6)
Dombóvár: Halmai D. 9/3, Reizinger M. 13/3, Slavati B. 7/3, Nagy B. 13, Vida M. -. Cs.: Szőke B. 33/27, Roósz R. 5, Holczmann D. -, Barabás Á. 2, Lép A.-.

A regionális bajnokság soron következő mérkőzésén, Paksra látogattunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ellenfelünk jó szerkezetű, fizikális csapat volt.
A paksi csapat kicsit meglepve minket, zóna védekezéssel kezdte a mérkőzést. Erre jól reagáltunk tetszetős támadások végén, kinti dobásokkal rendre a gyűrűbe találtunk. Az egész mérkőzés folyamán fej-fej mellett haladtak a csapatok, nálunk Szőke Bálint volt elemében, aki extra teljesítményt hozva 9 (!) db hárompontos kosarat süllyesztett el a mérkőzés folyamán, amivel meccsben tartott minket.
Az utolsó negyedhez érve is egált mutatott az eredményjelző. A 37. perc végére sikerült 5 ponttal ellépni a paksi csapattól. Úgy érzem itt volt esélyünk eldönteni a mérkőzést. Több labdánk volt a különbség növeléséhez, azonban könnyű helyzetekben hibáztunk, és visszaengedtük ellenfelünket a meccsbe. 76-76-os állásnál mi támadhattunk a győzelemért. Egymás után kétszer is könnyű dobóhelyzetig jutottunk, azonban mindkettő dobásunk kimaradt és következett a hosszabbítás.
A mérkőzés végén történt hibák miatt, úgy éreztem, hogy mentálisan teljesen szétestünk a hosszabbításra és vereséget szenvedtünk.
A kudarc ellenére nagyon büszke vagyok a fiúkra, többször sikerült vissza jönnünk a meccsbe és tudom, hogy nem egyszerű kompenzálni az ellenfél magassági fölényét, azonban mi jól megoldottuk ezt a feladatot. Minden pályára lépő játékosom próbált maximum nyújtani, és hozzátenni valami pluszt.
Az ilyen mérkőzésekből lehet sokat tanulni, jó srácaink vannak akik fogékonyak a munkára és biztos vagyok benne, hogy a visszavágón mindent el fognak követni a győzelemért.
Dolgozni kell tovább, Hajrá Dombóvár!!!!