Nemzeti fiú kadet (U16) regionális bajnoki mérkőzés Baja, 2022.12.17.

Basket Baja SE/B-Dombóvári Kosársuli KE 72-47 (22-17, 14-9, 14-12, 22-9)
Csizmadia Buda 2, Halmai Zsombor 12/6, Vértes Bulcsú 2, Fenyvesi Ábris 2, Kapinya Péter 19/12, Pápai Levente 1, Csomor Péter -, Wéber Koppány 2, Fenyvesi Merse 7, Cseresznyés Csoma -, Tóth Kristóf -,

Baján egy egész napos kosárlabda ünnep keretében sikerült a következő bajnoki mérkőzésünket teljesíteni. A rendezés komoly programot fűzött fel a szombati napra, ahol jellemzően utánpótlás korú kisgyermekek pattogtatták a labdát. Meghívást kapott az U12-es bajnokságban szereplő csapatunk is Szili Tamás vezetésével.
Kezdés után a mérkőzés számunkra nagyon nehezen indult be, ugyanis a negyedik percig csak távolról követtük a mérkőzés menetét, és sajnos egy 13-0 – ás mínuszba sikerült beleszaladnunk. Utána rendeztük a sorokat és visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe a negyed végére. A második negyedet higgadtan és pontosan kezdtük, így egalizáltuk az eredmény a 4 perc végére, de ismét egy rövidzárlat következett, még mielőtt örülhettünk volna. A negyed végére a Bajaiak nyugodtabban vonulhattak az öltözőbe, mert 10 pont előnnyel készülhettek a második félidőre. A harmadik negyedben sajnos nem tudtunk közelebb férkőzni az ellenfélhez, de tetszetős játékot játszottunk. A mérkőzés nagyon fizikális volt! Ellenfelünk szerintem egy kicsit a faulthatár felett védekezett, amit a játékvezetők nem kezeltek kellőképpen, így kisebb szóváltások és durvább mozdulatok is akadályozták a játék menetét. A negyedik negyedben a fáradtság jelei már megmutatkoztak abban, hogy sorra rossz döntéseket hoztunk, és ez védekezésünket és támadásainkat is nagyban meghatározta. Azt feladatot tűztük ki célul, hogy az eddig tanultakat alkalmazzuk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy hajtós mérkőzésen méltó ellenfelek leszünk a nálunk erősebb és fizikálisabb bajai kadettoknak. Gratulálok a Baja sikeréhez! Számunkra a 2022-es évben ez volt az utolsó mérkőzés, kívánunk mindenkinek kellemes és békés boldog ünnepeket.
Köszönjük a Basket Baja színvonalas rendezését, és sok sikert kívánunk a későbbiekben a bajai utánpótlás kosárlabda előmenetelében.


Hajrá Dombóvár!