Regionális kadett bajnokság. 2019.05.02.

Dombóvári Kosársuli KE „B” – Monok SE 79 – 72 (19-15, 25-20, 16-19, 19-18)
Dombóvár: Berta B. 3, KUTI D. 19/6, Katatics K. 8, VIDA M. 11, Kalocsa L. 11. Cs.: BARABÁS Á. 20, Kovács K. 2, Fehérvári Cs. 3, Monostori Á. 2, Óliás G., Kardos M., Farkas Á.

A regionális bajnokság, tavaszi fordulójának, utolsó mérkőzését játszottuk hazai pályán. Szerettük volna jó szériánkat tartani, és győzelemmel zárni a 2018/2019-es bajnoki évadot.
Ennek megfelelően jól indult a találkozó számunkra. Védekezésünk rendben volt, támadásban viszont pontatlanok voltunk, sok ziccert hibáztunk, ezért sem tudtunk, nagyobb előnyt kialakítani a negyed végére.
A 2. játékrészben belementünk egy adok-kapok játékba, amiből úgy tűnt mi jövünk ki jobban. A 6. perc végére, 21 pontos előnyt mutatott az eredményjelző javunkra. Érthetetlen módon a fennmaradó időben hibát hibára halmoztunk, és visszaengedtük a meccsbe ellenfelünket (44-35).
A 2. félidőben végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Többször felzárkózott ellenfelünk 2 pontra, azonban a lélektanilag fontos pillanatokban ők is hibáztak, és a vezetést nem sikerült már átvenniük. A végjátékban mindig volt egy olyan személy a csapatunkban, akinek helyén volt a szíve, és ha nehezen is de megnyertük a találkozót.
Az bizonyos, hogy nem ez volt életünk mérkőzése, de végig mentünk, akartunk, és küzdöttünk ami nagyon fontos.
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak az egész csapatnak az éves teljesítményéhez. Nem indult jól a szezon számunkra, kevesen voltunk, fiatalok voltunk, és fizikálisan nagy hátrányt szenvedtünk ellenfeleinkkel szemben. Sajnos az őszi fordulóban nem sikerült mérkőzést nyernünk, érthetően nagyon csalódott volt az egész csapat. A tavaszra aztán sikerült egy picit erősíteni a csapaton. Nagy örömömre egy teljesen más társaságot láttam a mérkőzéseken, aminek nagyon szép eredmény lett a vége. Mindösszesen 1 vereséggel csoportunk élén állunk a Nagykanizsa csapatával, de ami ennél sokkal fontosabb a jövőre nézve, hogy játékosaink nagyon hasznos játékperceket töltöttek a pályán, és megtapasztalták milyen az amikor nekik kell mérkőzéseket eldönteni, és megharcolni minden egyes ponttért, és győzelemért.
A bajnokságnak vége, de a szezonnak még nincs. Nagy feladatok várnak még a csapat nagy részére hátra van egy serdülő „A” döntő, kadett „B” döntő és a csapat nagy részének a diákolimpián is van bőven feladata. Az edzéseket folytatjuk, és próbálunk maximálisan felkészülni az előttünk álló mérkőzésekre.

Hajrá Dombóvár!!!!