Fiú kadet rájátszás, Piros csoport 3. forduló
Dombóvári Kosársuli KE – Debreceni KA/A 78-60 (20-16, 19-15, 20-12, 19-17)
Dombóvár: Szőke B. 16, Lép A. 14/3, Óliás G. 20, Fehérvári Cs. 14/9, Roósz R. 12. Cs.: Monostori Á. 2, Berta B., Vincellér N., Csomor G., Pintér B., Halmai Zs.
Az előző fordulóban egy nagyon fájó 1 pontos vereséget szenvedtünk Sopronba. Szerettünk volna mérlegünkön javítani, hiszen közvetlen riválisunkat fogadtuk hazai pályán. A Debreceni Kosárlabda Akadémia is, azonos mérleggel várta az összecsapást hozzánk hasonlóan.
A mérkőzés kezdetén picit álmosak voltunk, szépen fokozatosan sikerült a ritmust felvennünk, és a negyed derekához érve, kiegyenlíteni a játékot, majd előnnyel vonulni a pihenőre. A 2. negyedben szépen tudtuk előnyünket növelni, jó ritmusú támadásokat vezettünk, a negyed végi hibák, bizonytalanságok miatt nem tudtunk 10 pont feletti előnyt kiharcolni a nagyszünetre.
A fordulás után, extra hozzáállást tanúsított a csapat. Főként védekezésben nyújtottunk extrát, ellenfelünk nagyon nehezen találta a gyűrű felé vezető utat. Magabiztos 16 pontos előnnyel várhattuk a záró játékrészt. Az utolsó negyedben nem igazán változott a játék képe, végif tudtuk tartani 20 pont körüli előnyünket, amivel magabiztos és fontos győzelmet szereztünk!
Óriási gratuláció jár a csapatnak, átéreztük mennyire fontos mérkőzés várt ránk, és teljesen megérdemelt sikert arattunk!
Edző:
Tamás Péter
Szilágyi Tamás