Nemzeti fiú kadet (U16) regionális bajnoki mérkőzés Dombóvár 2023.03.31.

Dombóvári Kosársuli KE-KASI/B 85-91 (23-21, 16-17, 17-21, 23-23)
Csizmadia Buda 8, Halmai Zsombor 23, Fenyvesi Ábris -, Kapinya Péter 6, Pápai Levente -, Csomor Péter 8, Wéber Koppány -, Fenyvesi Merse 7, Cseresznyés Csoma 9, Tóth Kristóf -, Téwald Patrik -, Ruppert Dominik 24/3,

Hazai környezetben fogadtuk a KASI/B csapatát. A heti felkészülésünk sajnos nagyon gyengén sikerült, a srácok egyéb elfoglaltságai miatt. Volt olyan játékosom, aki egyetlen edzésen sem tudott részt venni. Tudtuk, hogy így nem lesz könnyű mérkőzés, mert egyrészt készülnek ellenünk a visszavágóra a hazai vereség miatt, másrészt pedig önbizalommal jönnek a február végi bajai győzelmük miatt.
Kicsit döcögősen indult a számunkra a mérkőzés, de már első negyed végére látható volt az, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Sok eladott labda, fegyelmezetlen védekezés, rossz döntések sokasága volt jellemző az első etapra. Azt mondtam a fiúknak, hogy ha így játszunk akkor magunknak fogjuk megnehezíteni a mérkőzés lefolyását. A második negyedben is noha szoros eredmény volt, de a hibák sokasága kisértett bennünket továbbra is és dekoncentráltságunk a félidőig kitartott. Valószínűsítettük a szünetben, hogy így egylabdás mérkőzésbe is belefuthatunk. A harmadik negyed sem hozta meg az áttörést részünkre, és szenvedtünk tovább. Dobásaink rendre kijöttek, üres ziccerekkel kialakíthatunk volna egy komolyabb különbséget, de a fortuna nem volt velünk ott sem. Büntetődobásaink a mérkőzés végére 25/8, megdöbbentően rossz százalék!!! Így csak futottunk az eredmény után a negyedik negyedben is. A negyed végén, néhány másodperccel a vége előtt kettővel vezetett a Kasi, és egy jól begyakorolt figurával sikerült egyenlíteni és hosszabbításra hozni a mérkőzést. Ezt nagy eredménynek és fejlődésnek tudtam be, mert szépen végrehajtották a feladatot nyomás alatt is (barvó). A hosszabbításra a meghatározó játékosok elfáradtak és nem sikerült a győzelem, de úgy gondolom, hogy ezek a szoros mérkőzések adják a lendületet a csapatnak és a fejlődés szakaszainak fontos részét képezik. Hibáik sokasága ellenére büszke vagyok a csapatomra és dolgozunk tovább, mindent megteszünk annak érdekében, hogy töretlen legyen a fejlődésünk.
Gratulálok a Kasi/B csapatnak a győzelemhez.
Hajrá Dombóvár!