Nemzeti fiú kadet (U16) regionális bajnoki mérkőzés, Dombóvár 2023.02.10.

Dombóvári Kosársuli KE- Knipl Kft. Bonyhádi KSE U16 108-54 (29-13, 25-12, 27-16, 27-13)
Csizmadia Buda 6, Halmai Zsombor 32/6, Ruppert Dominik 25, Fenyvesi Ábris 2, Kapinya Péter 18/6, Pápai Levente 5/3, Csomor Péter 11/3, Wéber Koppány 1, Fenyvesi Merse 6, Tóth Kristóf 2, Téwald Patrik -,

Elkezdődött a 2023-as szezon is Kadetjeink számára. Már nagyon vártuk az első mérkőzésünket, amit hazai körülmények között sikerült megrendezni a Bonyhád ellen. Az 2022-es év vége és a 2023-as év kezdete az edzések szempontjából kicsit körülményes volt számunkra, a csarnok 1 hónapos bezárása miatt. A felkészülésünket nagy részben az időjárás határozta meg, mert csak kinti futó edzéseket tudtunk tartani. A nagy arányú győzelmünk ellenére azért meglátszott a hosszú ideig tartó termi edzések mellőzése. Leginkább a dobásbiztonságunk sérült ebben az időszakban, de kondicionális hiányokat is véltem felfedezni.
Jól kezdtük a mérkőzést, felszabadultan és boldogan játszottunk. Gyors támadásokat vezettünk, és a begyakorolt figurák használata meglepően sikeres befejezéseket eredményezett. Védekezésben is szemmel láthatóan kezdünk felnőni a feladathoz, ami a további korosztályok meghatározó elemeit kell, hogy tartalmazza. Természetesen ezek a kivitelezések, még nem terjednek ki az egész mérkőzés folyamatára, de jól mutatják a fejlődés szakaszait. Voltak pillanatok, mikor csak néztem a srácok játékát és nem avatkoztam bele a döntéseikbe, nem kértem, hogy mi legyen a következő játék, sőt nem határoztam meg a lépéseiket sem, és mégis tudták a folyamatokat követni, lassítani és gyorsítani, amikor szükséges volt, BRAVÓ!!! Egyértelműen most vannak a fiúk a fejlődésük meghatározó szakaszában, ezen az úton most sok minden eldől, itt az edzések jelentősen tudják befolyásolni a következő időszak történéseit!! Mérföldkőhöz érkeztünk, dolgozzunk és ez mindannyiónk számára igen sikeres folytatást eredményezhet. Köszönöm a pozitív hozzáállását mindenkinek, a győzelem eléréséhez erre mindig szükségünk lesz!

Hajrá Dombóvár!