2018.03.01. Regionális kadett bajnokság 2. forduló.

Dombóvári Kosársuli KE – PVSK Kosárlabda Akadémia „A” 70 – 76 (10-21, 22-19, 19-16, 19-20)
Dombóvári kosársuli: Takács A. 30/3, Nagy B.-, Kardos B.-, Heisz A. 18/3, Orbán Z. 20. Cs.: Slavati B. 2, Halmai D. -, Holczmann D. -, Kuti D. -, Reizinger M. -.

A 2. körben ismét egy nagyon nehéz mérkőzés várt ránk. Nálunk jóval fizikálisabb csapatot láttunk vendégül, akik ellen csak kevés hibával játszva lett volna esélyünk. Sajnos már a mérkőzés első negyedében rengeteget hibáztunk. Hiába védekeztünk jól, szereztünk labdákat, sajnos a támadó térfélen ezt nem sikerült kamatoztatnunk és rengeteg ziccer maradt ki. Mindezek eredményeképpen tetemes hátrány lett az első negyed végére (10-21). A második negyedben végre ébredeztünk, talán ennyi időnek kellett eltelnie, hogy megszokjuk ellenfelünk agresszivitását és a mellé párosuló bírói felfogást. Sikerült is nyerni a második negyedet amivel 8 pontra zárkóztunk (32-40). A második félidő is jól indult számunkra, sikerült több könnyű kosarat szereznünk és picivel de ezt a negyedet is hoztuk máris csak 5 pont volt a különbség (51-56). Az utolsó negyedben állandósulni látszott ez a különbség. 70-75-ös eredménnyel kezdtük meg az utolsó másfél percet, sajnos ismét ziccert hibáztunk, igaz utána jó védekezésünknek köszönhetően vissza szereztük a labdát, ha a spori nem látta volna másképpen és a pécsi csapatnak ítélte a játékszert. Sajnos az idő leperget mi pedig elveszítettük a mérkőzést.

Ettől függetlenül büszke vagyok fiainkra, mert ki gondolta volna rajtunk kívül, hogy a Pvsk „A” csapata ellen partiban tudunk lenni az elmúlt években 30-40 pontokkal kaptunk ki, most pedig akár nyerhettünk is volna, ha nincs az a rengeteg kihagyott ziccerünk.

Aki ismer az tudhatja, hogy nem szokásom a bírákkal foglalkozni de az első másodperctől fogva ütötték, vágták játékosaimat. Ezt szóvá téve figyelmeztetés nélkül azonnal technikai hibával sújtják csapatunkat de az ellenfél edzője végig a pályán reklamálva a bíró ténykedését, 10 figyelmeztetés után sem kapja meg a technikai hibát!??? Hol itt a következetesség?.

Gratulálunk a pécsi csapatnak, mi pedig dolgozunk tovább és próbálunk minél több mérkőzést megnyerni. Hajrá Dombóvár!!!!!