2019.02.26. Kiemelt kadett bajnokság, alsóház 2. mérkőzés.

Dombóvári Kosársuli KE – Körmendi Törpördögök 75 – 86
(16-21, 24-19, 28-20, 7-26)
Dombóvár: HALMAI D. 10/9, Reizinger M. 9/6, Szőke B. 3/3, Nagy B. 6, VÉRTES ZS. 25/9. Cs.: SLAVATI B. 18/3, Roósz R. 4.

Második mérkőzésünket, immár hazai környezetben játszhattuk a nagyon jó erőkből álló Körmend csapata ellen. Próbáltunk készülni ellenfelünkből, tudtuk, hogy agresszívan letámadnak és próbálnak hibára késztetni minket. Az első félidőben úgy gondolom ezt a feladatot nagyon szépen megoldottuk. Okos játékkal kipasszoltuk a letámadást, és sok könnyű kosarat sikerült dobnunk. Igazán egy csapatként működtünk, tetszetős támadásaink voltak, és kisebb- nagyobb megingásokkal, de összességében a védőtérfélen is jól dolgoztunk. Félidőben egált mutatott az eredményjelző tábla (40-40).
A 3. negyedben még egy lapáttal sikerült rátenni, eddig sem rossz támadójátékunkra, 5 hárompontos kosarat sikerült dobnunk ebben a negyedben, és 8 pontos előnyt sikerült kicsikarni a záró negyed előtt (68-60).
Jött a mindent eldöntő utolsó negyed. Számomra érthetetlen módon az eddig kiválóan működő csapatmunka helyett, egyénieskedtünk, mindenki saját maga szerette volna megoldani a támadásokat, és védőtérfélen is sokat hibáztunk. Sajnos ezt a rengeteg hibát nem bírtuk el, folyamatosan zárkózott vissza az ellenfelünk, és számukra legjobbkor akadtak be kinti dobásaik is, fájó vereséget szenvedtünk.
Igazán sajnálhatjuk, hogy nem sikerült kihasználni a lehetőséget, 3 negyeden keresztül nagyon jó színvonalon kosárlabdáztunk, de egy mérkőzés 4 negyedből áll ezt meg kell tanulnunk. Nekünk óriási megtiszteltetés, és nagyon jó tanulási lehetőség, hogy ide eljutottunk és ilyen erős ellenfelek ellen játszhatunk. Az ilyen és ehhez hasonló mérkőzésekből tudunk, nagyon sokat profitálni és tanulni.
Gratulálunk a Körmend győzelméhez, nagyon jó és erős csapatuk van, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.
Hajrá Dombóvár!