2020.10.03.-04. Fiú Kiemelt Kadett Selejtező II. DOMBÓVÁR, SZUHAY SPORTCENTRUM.

2020.10.03. (Szombat)
DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE – AKMÉ KÖRMENDI TÖRPÖRDÖGÖK 81-56 (26-16, 23-12, 19-12, 13-16)
Dombóvár: Berta B. 3/3, Lép A. 5/3, SZŐKE B. 17, FEHÉRVÁRI CS. 24/15, ROÓSZ R. 11. Cs.: ÓLIÁS G. 14, Monostori Á., Halmai Zs. 3/3, Bálint Botond 2, Csomor G. 2, Bálint Bence., Vincellér N.

KECSKEMÉTI KA/B – DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE 61-84 (19-27, 15-13, 9-27, 18-17)
Dombóvár: Berta B. 2, LÉP A. 13/9, Szőke B. 11, Fehérvári Cs. 8, ROÓSZ R. 17. Cs.: ÓLIÁS G. 16, Monostori Á. 3, Csomor G. 3/3, BÁLINT BOTOND 9, Bálint Bence 2, Vincellér N., Halmai Zs.

Október első hétvégéjén rendezték a kadett bajnokság II. selejtező körét. A torna arról volt hivatott dönteni, hogy mely együttesek kerülnek az ország legjobb 16 csapat közé az alapszakasz folyamán. Ezúton szeretném, megköszöni a Kosársuli vezetőségének, hogy támogatták a csapatot és hazai környezetben tudtuk megrendezni eme fontos tornát.
Szombat délelőtt a Körmendi Törpördögök csapatával, vívtuk első mérkőzésünket. Nem számítottunk könnyű találkozóra, egy nagyon jó hozzá állású, lelkes csapatot ismertünk meg ellenfelünkben, akik ügyesen bántak a labdával. Mindezek ellenére jó ritmusban kezdtük a találkozót. Az első félidőben sikerült egy megnyugtató előnyt kialakítanunk. Sok szerzet labdánk volt, amiből könnyű gólokat tudtunk szerezni, ez mellé párosult egy jó távoli dobóforma. A folytatásban is tudtuk tartani megnyugtató előnyünket, végig kézben tartva a mérkőzést megnyertük az első találkozót.

Pár órás pihenő után, késő délután már a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/B csapata ellen léptünk parkettre. Ellenfelünk a korosztálynál fiatalabb kerettel érkezett a tornára. Ennek megfelelően szerettem volna mindenkinek kellő játékidőt biztosítani a mérkőzésen. Kifejezetten örültem Bálint Boti 9 pontjának a mérkőzésen, de úgy gondolom minden pályára lépő játékosom próbálta tudása legjavát hozni, ami örömteli volt számomra.
Végig kontrolálva a találkozót, magabiztos győzelmet szerezve, 2/2 mérkőzést hozva vártuk a vasárnapi döntő összecsapást.

2020.10.04. (Vasárnap)
DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE – MAFC/A 103-67 (33-10, 27-9, 23-19, 20-29)
Dombóvár: BERTA B. 3, LÉP A. 13, SZŐKE B. 30/9, FEHÉRVÁRI CS. 26/12, ROÓSZ R. 12. CS.: ÓLIÁS G. 8/3, MONOSTORI Á. 8/3, BÁLINT BOTOND 2, VINCELLÉR N. 1, BÁLINT BENCE, CSOMOR G.

A szombat délutáni mérkőzések következménye képpen, akár még körbeverés is kialakulhatott volna csoportunkban. Ehhez azonban az kellett, hogy csapatunk vereséget szenvedjen a budapesti együttestől. Természetesen ez meg sem fordult csapatom fejében, nagyon összpontosítva készültek a srácok a mérkőzésre, meg szerettük volna mutatni mire is vagyunk képesek.
Előzetesen több dolgot megbeszéltünk a csapattal és ezeket maximálisan betartva, nagyon jó hozzá állással kezdtük a mérkőzést. Nagyon agresszíven és jól védekeztünk, nem szokásom külön játékosokat kiemelni, de most Lép Adrián védőmunkáját külön megdicsérem. Amit előzetesen megbeszéltünk azt 100%-os pontosággal elvégezte a védő oldalon és ez mellé támadásban is kimagaslót nyújtott. De külön öröm volt látni a csapat egészét, támadó oldalon extrát nyújtottunk mi sem bizonyítja jobban, hogy a félidőben 60 dobott pont szerepelt a csapat mellet, mindösszesen 19 kapott pont mellett.
Őszintét megvallva ezt még mi sem gondoltuk, hogy félidőben 41 pontos vezetést fog mutatni az tábla javunkra.
A folytatásban sem lankadt a figyelem, az összes játékosom pályára tudott lépni és úgy gondolom, hogy ezen a napon teljesen megérdemelt győzelmet arattunk még ekkora arányban is.
GRATULÁLOK CSAPATOMNAK a hétvégén mutatott teljesítményhez és ezúton köszönjük a sok-sok kilátogató szurkoló, szülő, hozzátartozó buzdítását.
Úgy gondolom egy nagyon hosszú és nehéz alapszakasz elé nézünk, ahol az ország legjobb kadet csapati ellen léphetünk majd pályára. Szeretnénk minden mérkőzésen fejlődni és tudásunk legjavát nyújtani a későbbiekben is.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!