U16 fiú Országos Döntő.

NEM SIKERÜLT ELŐDÖNTŐBE JUTNI!
Dombóvári Kosársuli KE – Soproni Sportiskola KA/A 40-58 (8-19, 15-14, 13-12, 4-13)
Dombóvár: Szőke B. 20/6, Lép A. 4, Óliás G. 3, Fehérvári Cs. 9/6, Roósz R. 3. Cs.: Monostori Á. 1, Berta B., Csomor G., Vincellér N., Halmai Zs., Pintér B.

Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Sokkal idegesebbek voltunk mint ellenfelünk, ziccereket hibáztunk amit ellenfelünk, köszönt szépen és 0-8-al indított.
A negyed folytatása inkább a küzdelemeről szólt, mintsem a szép játékról. Egy országos döntőn, tetemesnek mondható 11 pontos hátrányt szedtünk össze az első negyedbe.
A 2. negyed sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. Sajnos védekezésbe előre megbeszélt, gyakorolt, gyermeteg hibákból kaptunk kosarakat, ezáltal nem tudtunk érdemben közelebb kerülni a soproni csapathoz (23-33).
A 2. félidőt sokkal jobban kezdtük, mint a mérkőzést. Végre sikerült ritmust fogni támadásba, és védekezésünk is össze állni látszott. Rövid idő alatt sikerült hátrányunkat 3 pontra faragni, amikor újabb kenguru bajnokságba látható hibát vétettünk, és sajnos ezzel megtörtük lendületünket. A Soproni Akadémia ekkor újra zóna védekezésre váltott, ami ellen tanácstalanok voltunk, és a negyedben kihagyott 10 büntető sem segítette felzárkózásunkat. Az utolsó negyedben nem sikerült megújulni, váratlant húzni, így megérdemelten jutott elődöntőbe ellenfelünk, amihez gratulálunk! A folytatásban csapatunk az 5. helyért játszahat tovább, próbálunk felállni és harcolni, hogy elérjük a célt!

Hajrá Dombóvár!
Edzők: Tamás Péter, Szilágyi Tamás.