Országos U16 Döntő, Budapest.

FONTOS GYŐZELEM, VASÁRNAP AZ 5. HELYÉRT JÁTSZHATUNK!
DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE – KECSKEMÉTI KA/A 62-57 (16-20, 16-20, 15-11, 15-6)
Dombóvár: Szőke B. 23/6, Lép A. 5, Óliás G. 2, Fehérvári Cs. 11/3, Roósz R. 20. Cs.: Monostori Á. 1, Berta B., Halmai Zs., Vincellér N., Csomor G., Pintér B.

Őszintén bevallva az első nap után, úgy éreztük, hogy nagyon lent van a csapat. Csalódás volt a gyerekeknek és, nekünk edzőknek is az eredmény. A pihenő napot próbáltuk arra felhsználni, hogy valahogy a gödörből kijönjünk közösen.
A találkozó kezdetén, még mindig nem voltunk elég élessek. Magas szerkezettel kezdett a kecskeméti csapat, rengeteg támadó lepattanót szedtek, és sokszor próbálkozhattak 2. esélyből pontot, pontokat szerezni. Az első félidőben mindezek mellé még párosult egy jó dobóforma is, utolsó másodperces triplákat kaptunk, így 8 pontos hátránnyal fordultunk a 2. félidőre. A 3. negyed derekáig nem változott sokat a játék képe. Voltak felzárkózási kísérletek, de az első mérkőzésünkhöz hasonlóan, kulcspillanatokban hibáztunk, amit ellenfelünk rendre kosárral büntetett. Ekkor mint oly sokszor a bajnokság folyamán, Szőke vette hátára a csapatot, 6 pontot rámolt be zsinórba. Hozzá csatlakozott Fehérvári és Roósz, így 4 pontra sikerült faragni a hátrányt a záró felvonás előtt. Az utolsó negyed 6. percéig nem tudtuk egalizálni az eredményt, 3-4 ponttal a kecskeméti csapat tartotta előnyét. 52-55-ös állásnál, Szőke egy bravúr triplával egalizálta az eredményt, ami lélektanilag nagyon fontos volt csapatunk számára. Ezután Fehérvári büntetőivel az előny már nálunk volt, amit okos játékkal sikerült a mérkőzés végéig megtartani.

Nagyon boldogok vagyunk és büszkék a csapatra, hiszen sikerült felállnunk, és megmutattuk, hogy van tartásunk, szívünk!❤️ Vasárnap még vár ránk egy mérkőzés, ahol az 5. helyért fogunk harcba szállni. Köszönjük az otthoniaknak a bíztatás, vasárnap is szükség lesz rá!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!