Országos kadett selejtező 2. forduló Sopron. 2018.09.29-30.

Soproni Sportiskola KA/A – Dombóvári Kosársuli KE 81 – 37 (25-15, 17-6, 22-5, 17-11)
Dombóvár: Halmai D. -, Reizinger M. 13/3, Slavati B. 1, Nagy B. 4, Holczmann D. -.Cs.: Szőke B. 11/9, Barabás Á. 6, Vida M. 2, Roósz R. -, Lép A. -, Bőzsöny B.-.

A kiemelt kadett bajnokság, mindent eldöntő, második fordulóját rendezték Sopronban. A csoport első két helyezett csapata, került a legjobb 16 csapat közé. Mi a házigazda Sopron csapatával játszottuk az első mérkőzést. Sajnos nem sikerült a nálunk jóval nagyobb erőt képviselő, soproni együttes dolgát megnehezítenünk. A 2. és 3. negyedben rengeteg támadólepattanót tudott szerezni ellenfelünk, amiket közeli kosarakkal meg is büntetett. Vége nagyarányú vereség lett, gratulálunk ellenfelünknek és sok sikert kívánunk a kiemelt bajnokságban.

PVSK NKA/A – Dombóvári Kosársuli KE 62 -55 (13-12, 16-17, 19-5, 14-19)
Dombóvár: Halmai D. 6/3, Reizinger M. 19/3, Slavati B. 7/3, Nagy B. -, Holczmann D. 2.Cs.: Szőke B. 13/3, Barabás Á. 6, Roósz R. 3, Vida M. 1, Lép A. -, Bőzsöny B.-.

Este a PVSK csapatával mérkőztünk meg. Nagy volt a tét, hiszen aki nyer az szinte biztosan a 16 legjobb csapat között folytatja. Számunkra sok veszíteni való nem volt, hiszen jóval fiatalabb csapat vagyunk, és fizikálisan is előrébb járt ellenfelünk. Szerettünk volna egy felszabadult, jó játékot hozni, és ha van lehetőség, akkor meglepetést okozni. Ennek tudatában nagyon jó szellemben és az előre megbeszélteket pontosan betartva, fegyelmezetten játszottunk. Az első negyed nagyon kiegyenlített játékot hozott, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól, főleg a védekezés dominált minkét oldalon. A 2. negyedben kicsit bealudtunk és a negyed közepére 9 ponttal lépet meg tőlünk a pécsi csapat. Időkéréssel próbáltuk sorainkat rendezni, ez sikerült is. Védekezésünk nagyon jól működött és labdaszerzések után, könnyű kosarakat szerezve, egyenlítettünk a félidőre (29-29).
Jött a kritikus 3. negyed. Rossz ritmusban támadtunk, ziccereket hibáztunk és sajnos a sporik sem álltak a helyzet magaslatán. Többször kárunkra tévedtek, mindezek hibák együttesen már soknak bizonyultak és 14 ponttal lépet meg tőlünk a pécsi együttes (48-34).
Jött a mindent eldöntő utolsó negyed. Védekezést váltottunk, ami utólag jó döntésnek bizonyult. Sikerült megzavarni ellenfelünket és elkezdtük a felzárkózást. Az 5. perc végére Reizinger kosarával 6 pontra zárkóztunk. A hátralevő időben állandósult a különbség a végén többször volt lehetőségünk 1 kosárra zárkózni azonban ziccereket és üres 3 pontos dobásokat hibáztunk és vereséget szenvedtünk.
Minden dicséret a csapatomnak, minden téren igazi csapatként funkcionáltunk.

Dombóvári Kosársuli KE – Lehel Kosársuli 78 – 36 (22-11, 9-4, 27-9, 20-12)
Dombóvár: Halmai D.8/6, Reizinger M.33/21, Slavati B. 10, Nagy B. 9, Vida M. 4. Cs.: Szőke B. 3, Barabás Á. 4, Roósz R. 4, Lép A. 3/3, Bőzsöny B. -.

Vasárnap reggel a Jászberény csapatával küzdöttünk meg a csoport 3. helyezéséért. Nagyon jól álltunk hozzá a mérkőzéshez. Agresszívan, szépen védekeztünk, szerzett labdákból pedig gyorsan indulva, sok könnyű kosarat sikerült dobnunk. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy extra dobóteljesítményt hoztunk a triplavonalon túlról. Összesen 10! darab hárompontos kosarat szereztünk, ebből pedig Reizinger Máté egymaga 7! triplát süllyesztett el az ellenfél gyűrűjében. Gratulálok csapatomnak az egész hétvégén mutatott játékhoz, és a fejlődéshez, amit az első körhöz képest mutattunk. Nem szokásom senkit külön kiemelni a csapatból, de úgy gondolom Reizinger Máté teljesítményét, most mindenképpen külön dicséret illeti. Bravó MÁTÉ, bravó CSAPAT!
Dolgozunk tovább, HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!