2017.10.09 Rengionális kadett bajnokság

Nagykanizsa KK – Dombóvári Kosársuli KE 60-69 (13-13,18-21,16-15,13-20)
Dombóvári Kosársuli: Takács 28/9, Slavati 7/3, Kardos 4, Heisz 12, Orbán 18. Cs.: Szőke -, Holczmann -, Nagy -, Bőzsöny – .

Az utolsó előtti csoportkörben Nagykanizsára utaztunk, ahol mindkét csapat az első hely megszerzésért szállt versenybe.Egész héten erre a fontos mérkőzésre készültünk, új elemeket vettünk és keményen dolgoztunk, hogy megszerezzük a csoportelsőséget.
Az első negyedben kaptunk egy elég kellemetlen védekezést (3-2 zóna), ami annyira nem ízlett a támadó játékunknak, de a srácok fegyelmezetten betartották a megbeszélteket és döntetlenre hozták az első negyedet.A második etapban ritmust váltottunk és egy 8-2-es futással 6 pontos előnyre tettünk szert, amiben nagy szerepe volt a jó védekezésnek és a gyors emberfölényes támadásnak. Ezek után elérkezett egy kisebb hullámvölgy a játékunkban, akadozott a támadó játékunk és figyelmetlenek voltunk  védekezésben is. 31-31-es állásnál jött egy nagyon fontos Takács tripla, így 3 pontos előnnyel zárult az első félidő.A harmadik negyedben folyamatos 4- 6 pontos előnyünknél, könnyű kosarakat kaptunk és buta döntéseket választottunk támadásba, így a kanizsai csapat mindig ott lihegett a nyakunkon. A negyed végére Orbán és Takács agilis játékkal vette a hátára a csapatot, ezzel 7 pontos előnyel vártuk a 3. negyedet.Az utolsó játékrészben jött el a héten gyakorolt új elem bevetése (2-3 zóna), ami nagyon jól sikerült, minden játékos, aki pályára lépett tudta mi a feladata.Jól működött a zóna védekezésünk, a lepattanó labdák megszerzése után, könnyű kosarakat tudtunk szerezni, így növeltük az előnyünket. Slavati Bence 52-60-as állásnál elsüllyesztett 3 pontosa újabb löketet adott a fiúknak. A végjáték már csak formalitás volt.
Gratuláció illet minden egyes játékost, hisz úgy gondolom 100 %-ban odatette magát mindenki. Külön öröm, hogy az utolsó forduló előtt, veretlenül vezetjük csoportunkat.Nagyon sok munka vár még ránk, de megyünk tovább és keményen dolgozunk.Hajrá Dombóvár!