2019. 05. 10. – 12. Nemzeti fiú kadett „B” döntő Körmend.

2019.05.10. Péntek.

Dombóvári Kosársuli KE – Szombathelyi SI / A h.u. 72 – 76 (21-14, 16-17, 9-11, 6-10, 10-10, 10-14)
Dombóvár: HALMAI D. 14/3, SZŐKE B. 14/9, VÉRTES ZS. 31/6, Nagy B., Barabás Á. Cs.: REIZINGER M. 13/3, Vida M., Slavati B., Roósz R., Kuti D., Kovács K., Lép A.

A magyar kosárlabda egyik, ha nem a legnagyobb fellegvára, Körmend adott otthont az idei kadett „B” döntőnek. A torna 3 napos volt, és azt hivatott eldönteni, hogy ki lesz az ország 9-16 legjobb csapata.
Első mérkőzésünket a torna egyik nagy esélyese ellen, Szombathelyi SI csapata ellen játszhattuk. Ismertük ellenfelünket, még a bajnokság elején a kiemelt selejtezőn, majd 40 pontos vereséget szenvedtünk, de azóta sokat változott a játékunk, és becsülettel felkészültünk a mérkőzésre.
Nagyon jól indult a találkozó számunkra, szinte állva hagytuk ellenfelünket, agresszív jó védekezésünk adta az alapot, és támadásban is aktívak voltunk, 7 pontos előnnyel zártuk az első játékrészt.
A 2. negyedet is nagyon jól kezdtük, a negyed derekához érve, már 12 ponttal jártunk előrébb ellenfelünknél. A szombathelyi csapat időkéréssel próbálta megtörni lendületünket, ami részben sikerült is, eladott labdáink miatt 6 pontra zárkóztak a félidőre (37-31).
A 3. játékrészt is mi kezdtük jobban. Labdaszerzések után sikerült több könnyű kosarat értékesítenünk, és ismét 10 pont fölé kúszott a különbség javunkra. Sajnos a nehezen megszerzett előnyt, pontatlanságaink, és eladott labdáink miatt, nem tudtuk tartani és a negyed végére 4 pontra zárkózott ellenfelünk (46-42).
A záró negyed hatalmas csatát hozott. Mindkét csapat rengeteg hibával játszott a támadó térfélen. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egál állásnál mi vezethettük az utolsó támadást, azonban egy amatőr, buta hiba miatt eladtuk a labdát. A szombathelyi csapat gyors kontrát vezetve, üres ziccerig jutott, amit hihetetlen módon mellédobtak így jöhetett a hosszabbítás.
A játék képe nem változott. Felváltva estek a kosarak, 30 mp. volt vissza a mérkőzésből, amikor is 59-62-es állásnál, dudaszós triplát dobott Szőke Bálint ismét egál. Időkérés után ellenfelünk támadott, amit sikerült kivédekeznünk, 7mp. vége előtt vezettük az utolsó támadást, sajnos közeli dobásunk leperdült a gyűrűről jöhetett a 2. hosszabbítás.
Itt már nagyon látszott a fáradság csapatunkon, rengeteg labdát adtunk el, és védekezésben is tompák voltunk. A szombathelyi csapat ezt szépen kihasználta, és végig irányítva a 2. hosszabbítást megnyerte végül a találkozót.
A vereség ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az előre eltervezett játékot tudtuk hozni, és legalább annyira megérdemeltük volna a győzelmet ezen az estén mint ellenfelünk. Sajnos ilyen a sport csak 1 győztes lehet, és ezen az estén a Szombathely csapata volt, ezúton gratulálunk nekik.

2019. 05. 11. Szombat.

Kecskeméti KA /A – Dombóvári Kosársuli KE 70 – 58 (24-13, 8-15, 14-18, 24-12)
Dombóvár: Halmai D. 11/6, SZŐKE B. 16/9, VÉRTES ZS. 14/6, Nagy B. 4, Barabás Á. 4. Cs.: Slavati B. 2, Reizinger M. 7/3, Roósz R., Lép A., Vida M., Kovács K. Kuti D.

A döntő 2. mérkőzését, egy nagyon jó szerkezetű csapat ellen játszottuk. Nem volt könnyű életet lehelni a csapatba az első nap után. Mind fizikálisan, mind lelkileg megviselt minket a Szombathely ellni vereség. Nagyon tompán kezdtük a találkozót, lélektelenül játszottunk a kecskeméti csapat az első negyedben szinte átgázolt rajtunk. A pihenő alatt próbáltuk a csapatot felrázni. Végre elkezdtünk védekezni, és támadásban is aktívabbak voltunk 7 pontot faragva hátrányunkból 32-28-ra zárkóztunk a félidőre.
A 3. negyedben is tudtuk tartani jó játékunkat, nagyon jókor estek be kinti dobásaink, és sikerült egalizálni az eredményt a záró etap előtt (46-46).
A negyed elején nagyon bealudtunk, egész mérkőzésen gondban voltunk a lepattanó labdák megszerzésével, ellenfelünk sokkal többször próbálkozhatott, és 9 pontos előnyt szerzett a 35. perc végére.
Sajnos a maradék időben már nem volt annyi erő a csapatban, hogy esélyünk legyen a győzelemre, a kecskeméti csapat megérdemelten nyerte meg a találkozót. Gratulálunk nekik.

2019. 05. 12. Vasárnap.

Vásárhelyi Kosársuli / A – Dombóvári Kosársuli KE 61 – 74 (15-16, 19-14, 13-25, 14-19)
Dombóvár: HALMAI D. 18/6, SZŐKE B. 15/9, VÉRTES ZS. 18/3, Nagy B. 4, Barabás Á. 2. Cs.: Slavati B., Reizinger M. 7, Vida M. 2, Lép A., Roósz R., Kovács K., KUTI D. 8/6.

A záró napon a 15. hely megszerzése volt a cél csapatunk számára. Mindenképpen szerettünk volna nyerni, úgy éreztük nagyon megérdemelnénk a győzelmet az egész éves munkák, és a tornán mutatott játékunk alapján is.
Az első félidőben nem sikerült azt a játékot hoznunk amit szerettünk volna, és talán nem is azon a hőfokon dolgoztunk ami a győzelem megszerzéséhez szükséges. Félidőben a hódmezővásárhelyi csapat járt előrébb 4 ponttal (34-30).
A nagyszünetben megbeszéltük, hogy sokkal agresszívabban kell dolgoznunk védekezésben, és támadásban is. Sikerült megnyomnunk a 3. negyedet. Jó védekezésünk után, rengeteg labdát szereztünk, ez által sok könnyű kosarat sikerült értékesítenünk, és a negyed végére megfordítva az eredményt, már 8 ponttal mi jártunk előrébb (47-55).
A záró felvonásban tudtuk tartani előnyünket, többször megpróbált ellenfelünk faragni hátrányából, azonban cserejátékosaink, és Kuti Domi jó játékával sikerült megnyerni a találkozót, és ezáltal a 15. helyet megszerezni a kadett fiú bajnokságban.

Ezúton szeretnék gratulálni az egész CSAPATNAK! Úgy gondolom a lehetőségeinkhez képest kihoztuk a maximumot ebből a szezonból. Eredményességben terén is, de ami számomra talán még fontosabb, hogy egyénileg is rengeteget fejlődtek a játékosaink. Azzal pedig, hogy a kadett „B” döntőben szerepeltünk, megkoronáztuk az egész éves munkánkat, teljesítményünket.
Köszönöm szépen minden játékosomnak az egész éves munkáját! Vannak olyan játékosok akik ebben a korosztályban utolsó mérkőzésüket játszották (korosztályváltás miatt), Slavati Bence, Nagy Balázs, Kovács Kornél, Vida Máté, Vértes Zsombor nektek külön szeretném megköszöni sokéves munkátokat, azt kívánom maradjatok ilyen jó srácok 🙂 és jövőre már a junior korosztályban is, érjetek el hasonló szép eredményeket.
Köszönöm Szilágyi Tomi barátomnak, és kollégámnak, hogy végig segített minket és ott volt velünk a mérkőzéseken, neked is köszönhetjük ezt a szép eredményt!
És legvégül a Dombóvári Kosársulinak szeretnénk megköszöni az egész éves támogatást és, hogy bíztak bennünk!
Mindörökké HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!! 🙂

Álló sor (balról-jobbra): Szilágyi Tamás önkéntes segítő, Szőke Bálint, Barabás Ábel, Vértes Zsombor, Nagy Balázs, Vida Máté, Roósz Roland, Tamás Péter edző. Térdelő sor (balról-jobbra): Kuti Dominik, Kovács Kornél, Reizinger Máté, Slavati Bence, Lép Adrián, Halmai Dániel.