Nemzeti fiú kadet (U16) regionális bajnoki mérkőzés Pécs 2023.04.30.

PVSK NKA/B-Dombóvári Kosársuli KE 58-78 (17-19, 16-20, 10-24, 15-15)
Csizmadia Buda 2, Halmai Zsombor 7, Fenyvesi Ábris -, Kapinya Péter 18, Pápai Levente 4, Fenyvesi Merse 16, Cseresznyés Csoma 5, Tóth Kristóf -, Ruppert Dominik 23, Wéber Koppány -, Téwald Patrik 2, Csomor Péter 1,

Befejeződött kadet csapatunk számára a 2022/2023-as szezon. Pécsett játszottuk az utolsó mérkőzésünket, ahol teljes létszámban tudtuk képviselni a DOMBÓVÁRI KOSÁRSULIT. Az első és második negyedben teljesen kiegyenlített játékot mutatott mindkét csapat, és nem sikerült nagyobb arányú különbséget elérnünk sem nekünk sem a pécsi kadettoknak. Talán fizikálisan erősebbek voltak, de mi gyorsabban reagáltunk és technikailag is előnyben voltunk. Ez leginkább a labdaszerzéseknél és a befejezéseknél volt látható. A második félidőre ezeket az opciókat teljesen magabiztosan ki is tudtuk használni és egy pattogós harmadik negyedet produkáltunk. Sajnos néha kapkodás is társult a gyors játékhoz, így eladott labdákat is sikerült termelnünk. A negyedben megszerzett különbséget szépen tartottuk a mérkőzés befejezéséig, és mindenkinek sikerült pályára kerülni, és győzelemmel zárni az idei utolsó játéknapunkat. Ez a mérkőzés egyeltalán nem a távoli dobásokról szólt, mert nem is értékesítettünk hárompontos kosarat a mérkőzés folyamán, de kísérletünk is nagyon kevés volt. Megjegyzem, ez számomra nem túl megszokott, mert a dombóvári virtus nem ezt szokta tükrözni !
Számunkra a regionális bajnokság megfelelő rendszert tudott biztosítani a bajnokság folyamán, így közel hasonló szintű csapatokkal tudtunk megmérkőzni. Azok a csapatok voltak inkább kiemelkedőbbek, ahol főtáblára jutott kadet csapatuk is volt, és visszajátszatták játékosaikat a regionális bajnokságba. Személy szerint én örültem is neki, mert ragyogó mérkőzéseket játszottunk, még akkor is ha nem sikerült mindig nyernünk.
Gratulálok a győzelemhez a fiúknak és kívánom, hogy a kosárlabda sportban találják meg a további elképzeléseiket!

Hajrá Dombóvár!