2018.09.08. – 2018.09.09. Szombathely, Országos kadett selejtező 1. forduló.

Szombathelyi SI „A” – Dombóvári Kosársuli KE 79-40 (30-10, 18-9, 11-8, 20-13)
Dombóvár: Halmai D. 4, Reizinger M. 18, Nagy B. 8, Roósz R. 5/3, Barabás Á. -.Cs.: Slavati B. 3/3, Vida M. 2, Holczmann D. -., Lép A. -., Kovács K.-, Bőzsöny B.-.

Hétvégén megkezdte U16-os csapatunk a kiemelt kadett bajnokság selejtezőjének első körét. Szombathely adott otthont a kétnapos tornának és rögtön a házigazdákkal játszottuk az első mérkőzésünket.
Nagyon erős, jó szerkezetű csapattal álltunk szemben. Bátortalanul kezdtük a mérkőzést, nem voltunk kellően agresszívak, idő kellett még alkalmazkodtunk a játék tempójához.A második félidőre egész jól össze állt a védekezésünk, ennek köszönhetően voltak gyors indításaink és tudtunk könnyű kosarakat szerezni.
A második játékrészben voltak szép megoldásaink, láttunk biztató dolgokat amire tudunk alapozni, ismerjük a hibáinkat és dolgozni fogunk rajta, hogy kijavítsuk.
Gratulálunk a szombathelyi csapatnak, teljesen megérdemelt győzelmet arattak és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban.

AKMÉ Körmendi Törpördögök – Dombóvári Kosársuli KE 81 – 39(26-6, 16-9, 20-14, 19-10)
Dombóvár: Halmai D. -, Reizinger M. 12/6, Nagy B. 14, Roósz R. 4, Barabás Á. -.Cs.: Slavati B. 6, Holczmann D. 2, Bőzsöny B. 1, Lép A. -, Kovács K.-, Vida M.-.

Esti órákban ismét egy nagyon erős ellenféllel kellett megküzdenünk. A körmendi Törpördögök vártak ránk, akik egy nagyon kreatív, agresszív és gyors kosárlabdát játszanak. Sajnos megint az öltözőben maradtunk a kezdés után. Gondjainkat tetézte Halmai Dani sérülése aki a 2. percben kapott egy rúgást a térdére és utána már nem tudta folytatni a játékot.
Mire ismét megszoktuk az ellenfél stílusát, tetemes hátrányba kerültünk. A folytatásban is csak időnként tudtuk az elvárt sebességet, agressziót fenntartani és nagyon elfáradtunk.
Most is csak gratulálni tudunk ellenfelünknek, hiszen teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót.
Mi próbáltuk magunkat kipiheni, hogy vasárnap a realitás talaján maradva az Újpest csapatával tudjunk egy ki-ki mérkőzést vívni és csoportunkban a 3. helyezést megszerezni.

Dombóvári Kosársuli KE – Újpest MT/A  74 – 59 (20-5, 21-15, 22-22, 11-17)
Dombóvár: Halmai D. 23/9, Reizinger M. 14/3,  Nagy B. 12, Roósz R. 3, Vida M. -.Cs.: Slavati B. 11/3, Holczmann D. 6, Barabás Á. 4, Lép A. 1, Bőzsöny B. -, Kovács K. -,

Vasárnap reggel az Újpest csapatával vívtunk meg a csoport 3. helyezéséért. A mérkőzés előtt volt egy hosszabb megbeszélés, próbáltunk rendet tenni a fejekben, felrázni kicsit a fiúkat és kellő hőfokon kezdeni a találkozót. Ez maximálisan sikerült is. Végre a védekezésünk rendben volt, sok labdát tudtunk szerezni, amiből könnyű kosarakat dobtunk és tetemes előnyt sikerült kialakítani a félidőig. A második játékrészben ellenfelünk zóna védekezésre állt át. Most először találkoztak ezzel a fajta védekezési formával a srácok, sok passzal kevés labdaleütéssel próbáltuk a zónát kijátszani. Hellyel-közzel sikerült a feladatot megoldani és előnyünket tartva megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.
Hosszú, fárasztó hétvégén vagyunk túl. Amiért mentünk azt megkaptuk, tanulni hibáinkból és fejlődni. Maradt 3 hetünk felkészülni a következő selejtező körre, próbálunk hibáinkon javítani és becsülettel felkészülni.

 

Hajrá Dombóvár!