ORSZÁGOS FIÚ KADETT BAJNOKSÁG, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 1. FORDULÓ.

DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE – DEBRECENI KA/A 68-54 (15-19, 22-20, 14-6, 17-9)
Dombóvár: Halmai D. 6/3, Reizinger M. 24/6, Szőke B. 16, Roósz R. 2, Barabás Á.Cs.: Kalocsa L. 4, Katatics K. 7/3, Fehérvári Cs. 5/3, Kuti D. 2, Lép A. 2, Berta B., Monostori Á.

Hosszabb szünet után folytatódott a fiú kadett bajnokság, csapatunk számára. Eddigi jó teljesítményünknek köszönhetően, a felsőházi rájátszásban folytatjuk a küzdelmeket. A tét nagy, minden mérkőzés kulcsfontosságú lehet az országos „A” döntő szempontjából.
Nem ígérkezett könnyűnek az első mérkőzés, hiszen azt a Debreceni csapatot fogattuk, akik a keleti csoport nyerték meg az alapszakasz végeztével.
Kicsit ideges, görcsösen kezdtük a találkozót, nagyon megszerették volna mutatni a fiúk, hogy nem érdemtelenül kerültünk a felsőházba. Sok kihagyott ziccer, buta megoldások és ki nem kényszerített hibák jellemezték a játékunkat, aminek köszönhetően 4 pontos hátránnyal vonultunk a pihenőre.
Sajnos a folytatás sem alakult jobban. A 2. negyed elején már több mint 10 ponttal járt előttünk a debreceni csapat, gyors időkéréssel próbáltam a fejekben rendet tenni és ellenfelünk lendületét megtörni. Az időmegszakítás után sikerült a helyes útra találnunk. Végre volt ritmusa támadásainknak és a padról érkező játékosaink is pluszt tudtak hozni, aminek köszönhetően, előbb egalizáltuk az eredményt, majd a vezetést is sikerült átvennünk. A félidő előtt egy buta hiba miatt, utolsó másodperces ziccert kaptunk, így mégis ellenfelünk vonult előnnyel a félidőre (37-39).
A nagyszünet után úgy mentek ki a pályára a srácok, ahogyan az elvárható egy ilyen mérkőzésen. Extra védekezést mutattak be, szinte mindent betartva abból, amit előre elterveztünk, megbeszéltünk. Csupán 6! pontot kapva magabiztosan nyertük a 3. játékrészt így 6 pontos előnnyel várhattuk a záró játékrészt.
A játék képe a záró negyedben sem változott. Továbbra is jól működött védekezésünk, kellően agresszívak voltunk és támadásban is tetszetősen játszottunk. Végig tudtuk tartani a 15 pont körüli különbséget, ennek is köszönhetően úgy gondolom megérdemelt győzelmet arattunk.
NAGY GRATULÁCIÓ illeti mind a 12 játékosomat a győzelemért, de ami még fontosabb számomra a mérkőzésen mutatott hozzáállásért és küzdeni tudásért. Nagy dolog számunkra, hogy ilyen kaliberű csapatok ellen küzdhetünk és játszhatunk hétről, hétre.
Köszönjük szurkolóinknak is a nagyszerű buzdítást, sokat jelentett a csapatnak, hogy ilyen szép számban kilátogattak a mérkőzésre.
Sok időnk azonban nincs a pihenésre, hiszen 23-án (vasárnap) 15:15 órai kezdettel Budapesten a Vasas Akadémia csapata ellen lépünk pályára. Igyekszünk maximálisan felkészülni és egy jó mérkőzést játszani.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!