Nemzeti Kiemelt kadett bajnokság 6. forduló.

Dombóvári Kosársuli KE – Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs/A 63 – 66 (12-23, 22-9, 15-24, 14-10)
Dombóvár: Halmai D. 14/6, Reizinger M. 12, Szőke B. 19/9, Roósz R. 6, Barabás Á. 4. Cs.: Kalocsa L. 2, Katatics K. 3/3, Fehérvári Cs. 3/3, Kuti D., Berta B., Monostori Á.

Hosszabb szünet után került sor következő mérkőzésünkre. Csoportunk favoritját az eddig veretlen, NKA Pécs csapatával mérkőztünk meg hazai pályán.
Kiegyenlített játékot hozott az első 5 perc. Kevés kosár esett, főként a védekezésre összpontosítottak a csapatok. A negyed hátralevő részében a pécsi csapatnak jött ki jobban a lépés, ritmust tudtak váltani és sajnos a lepattanó labdák megszerzésével is akadtak gondjaink. Így a negyed végéhez érve,10 pont fölé hízott a különbség ellenfelünk javára.
A 2. játékrész nagyon jól indult számunkra. Az ilyen kiélezett mérkőzéseken mindig kulcs kérdés, hogy indításból könnyű kosarakat tudjon szerezni egy csapat, ez nekünk megvolt ebben a negyedben. Betörések után is eredményesek voltunk, egyedül kinti dobásaink nem értek célba, de így is magabiztosan nyerve a negyedet, 2 ponttal mi jártunk előrébb a nagyszünetben (34-32).
A nagyszünet után az öltözőben maradtunk. Ismét lepattanó gondjaink voltak, ellenfelünk 2. esélyből sok pontot szerzett és a záró játékrész előtt 7 pontos előnyt alakított ki (49-56).
Jött a mindent eldöntő záró negyed ami nagy csatát hozott. Állandósulni látszott 5-6 pont körüli pécsi vezetés, többször volt lehetőségünk közelebb jönni, de ellenfelünknek mindig volt válasza.
A mérkőzés utolsó percében egy sikeres tripla után 3 pontra zárkóztunk. A hátralevő időben volt több lehetőségünk is az egyenlítésre, azonban elhibáztuk ezeket és szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk.
A vereség ellenére nagy GRATULÁCIÓ jár a fiaimnak, hiszen 2 hete Zalaegerszegen egy csúnya vereségbe szaladtunk bele és mentálisan nagyon gyengének éreztem a csapatom.
Úgy gondolom ebből sikerült kilábalnunk és az ország egyik legjobb csapata ellen győzelmi esélyekkel léptünk fel. Ezenfelül pedig gratulálok a pécsi csapatnak a győzelemhez, hiszen nagyon jó csapatuk van és megérdemelten nyerték meg a találkozót. Köszönjük a szülői támogatást, szurkolást úgy gondolom nagyon jó iramú, fizikális mérkőzést láthattak amiből nagyon sokat tud tanulni mindkét csapat. Készülünk tovább, hiszen csütörtökön újabb fontos mérkőzés vár ránk hazai környezetben.

Lép Adriánnak mielőbbi gyógyulást kívánunk az egész csapat nagyon vár vissza „kicsi” 🙂

Hajrá Dombóvár!!!