Kiemelt U16 bajnokság Nyugati csoport 1. forduló. 2019.10.05.

DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE – SOPRONI SI 83 – 76 (22-17, 17-17, 26-19, 18-23)
Dombóvár: HALMAI D. 9/3, REIZINGER M. 20/3, SZŐKE B. 33/12, ROÓSZ R. 5, Barabás Á. 4. Cs.: KUTI D. 9/3, Kalocsa L. 2, Berta B. 1, Katatics K., Lép A., Fehérvári Cs., Monostori Á.

Hazai pályán kezdhettük meg, a kiemelt bajnokság küzdelmeit. Nem ígérkezett könnyűnek az első mérkőzés, hiszen a soproni csapat nagyon jó erőt képvisel, több korosztályos válogatott játékos szerepel a keretükben.
Idegesen kezdtük a találkozót, a kelleténél többet hibáztunk. A játékrész derekához érve valamelyest sikerült megnyugodni, és tetszetős támadások végén, 5 pontos előnyt sikerült a negyed végére kialakítani javunkra.
A 2. negyedben egyik csapatnak sem sikerült a másik fölé kerekedni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, és a félidőben maradt az 5 pontos előnyünk (39-34).
A 3. negyed nagyon jól indult számunkra. Sikerült szorítani védekezésünkön, amelyből sok labdát szerezve, könnyű kosarakat értékesítettünk, és 12 pontra növeltük előnyünket.
A záró játékrész rémálom szerűen indult. Nagyon rossz döntéseket hoztunk támadásban, kapkodtunk, sok hibával játszottunk. Ellenfelünk legjobb játékosa zsinórban három darab hárompontos kosarat rámolt be gyűrűnkbe, amivel pillanatok alatt egalizálták az eredmény, majd egy szerencsés palánkos triplával, a vezetést is átvették 3 perccel a mérkőzés vége előtt.
Gyors időkéréssel próbáltuk rendezni a sorokat, és ellenfelünk lendületét megtörni.
Az utolsó 3 percben 12-4-es futást produkáltunk, amivel sikerült magunk javára eldönteni a mérkőzést.
Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy 21 pontos előnyünket leadva, is sikerült felállnunk, és győztesen elhagyni a pályát.
Nagy tanulópénz számunkra, hogy ekkora előnyt nem szabad ilyen könnyelműen, percek alatt elherdálni, ebből tanulnunk kell a jövőre nézve.
Folytatjuk a kemény munkát, hiszen sorban jönnek a mérkőzések, és pihenésre nincs idő. Köszönjük a szülőknek a lelkes szurkolást, Hajrá Dombóvár!