Kiemelt U16 bajnokság, nyugati csoport 7. forduló. 2019.11.14.

Dombóvári Kosársuli KE – Szombathelyi SI KA/A 63 – 57 (17-5, 15-16, 15-21, 16-15)
Dombóvár: Halmai D. 17/3, Reizinger M. 16/6, Szőke B. 23/9, Roósz R., Barabás Á. 2. Cs.: Kuti D. 3/3, Katatics K. 2, Berta B., Monostori Á., Fehérvári Cs., Kalocsa L.

Az alapszakasz feléhez érve, hazai pályán fogadtuk a jó erőkből álló Szombathely csapatát. Nagyon jól kezdtük a találkozót. Védekezésben kellően agresszívak voltunk 14-0 indítottunk, ellenfelünk csupán a 8. percben tudta megszerezni első találatát a mérkőzésen.
A 2. negyedben főként támadásban akadozott a gépezet, rossz döntések sorozatát hoztuk támadó oldalon, így a félidőhöz érve nem tudtuk előnyünket tovább növelni (32-21).
A 2. félidő rosszul indult számunkra. Az eddig stabilnak mondható védekezésünk felpuhult és támadó oldalon sem tudtunk pluszt hozni. Így 6 ponttal elveszítve a negyedet, csupán 5 pontos előnnyel indultunk a záró játékrészre.
Nagy csatát hozott a 4. negyedet. Felváltva estek a kosarak, egy sikeres triplának köszönhetően 2 perccel a mérkőzés vége előtt utolért minket ellenfelünk (55-55).
Időkéréssel próbáltuk ellenfelünk lendületét megtörni. A játékmegszakítást követően előbb Halmai harcolt ki egy faultot, amit higgadtan értékesített így újra nálunk volt az előny. Majd jó védekezéseink után Szőke süllyesztett el 2 triplát ellenfelünk gyűrűjébe, amivel bebiztosítottuk a győzelmet.
Nem ez volt életünk mérkőzése, de küzdöttünk, hajtottunk, aminek ismét meglett az eredménye. Sajnos nem először fordul elő velünk, hogy magabiztos előnyt herdálunk el, erre sokkal jobban kell figyelnünk a jövőben. Gratulálok csapatomnak a győzelem megszerzéséhez, dolgozunk tovább, hiszen újabb nagyon fontos mérkőzés vár ránk.
Hajrá Dombóvár!!!!