U16 Kiemelt bajnokság 2019.12.09.
Dombóvári Kosársuli KE – NKA Pécs/B 100-39 (29-4, 21-10, 25-15, 25-10)
Dombóvár: Halmai D. 13/3, Reizinger M. 31/3, Kuti D. 6, Roósz R. 10, Barabás Á. 1. Cs.: Katatics K. 19/3, Fehérvári Cs. 13/6, Kalocsa L. 2, Lép A. 2, Monostori Á. 2, Berta B. 1.

U16 Kiemelt bajnokság 2019.12.10.
Kaposvári SI – Dombóvári Kosársuli KE 50 – 72 (13-28, 13-19, 5-10, 19-15)
Dombóvár: Halmai D. 28/9, Reizinger M. 13/3, Kuti D. 4, Roósz R. 8, Barabás Á. 6. Cs.: Kalocsa L. 6, Katatics K. 5/3, Kuti D. 4, Lép A., Berta B.

U16 Kiemelt bajnokság 2019.12.13.
Dombóvári Kosársuli KE – Zalakerámia ZTE KK / A 83 – 47 (20-12, 18-13, 25-8, 20-14)
Dombóvár: Halmai D. 25/9, Reizinger M. 26/12, Kuti D. 4, Roósz R. 2, Barabás Á. 4. Cs.: Kalocsa L. 8, Katatics K. 4, Monostori Á. 4, Fehérvári Cs. 3/3, Berta B. 3, Lép A.

A múlt hét folyamán három mérkőzést rendeztek a kiemelt bajnokságban kadett csapatunknak. Sajnos nem tudtunk teljes kerettel kiállni a mérkőzésekre, Szőke Bálint bokasérülés miatt, még jódarabig nem áll csapatunk rendelkezésére. Az első mérkőzést hazai pályán játszottuk a Nemzeti Kosárlabda Akadémia/B csapata ellen. Első perctől fogva kézben tartottuk a találkozót, agresszivitásunkat a mérkőzés egészében sikerült fenntartani és nagyarányú magabiztos győzelmet zsebeltünk be, amihez gratulálok a fiúknak.

Második mérkőzésünket Kaposváron játszottuk a Kaposvári SI csapata ellen. A mérkőzés kezdetén kicsit beragadtunk, sokat hibáztunk és el kellett telnie pár percnek, amíg sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát. A kezdeti bizonytalanságot követően úgy gondolom a félidőig jól kosárlabdáztunk és sikerült egy megnyugtató előnyt kialakítanunk. A 2. félidőben látottakkal főként támadó térfélen abszolút nem voltam megelégedve. A padról érkező játékosaimtól sokkal bátrabb játékot várok a későbbiekben. Az újabb győzelem megszerzéséhez gratulálok csapatomnak. Jár a gratuláció a kaposvári csapatnak is, hiszen a 2. félidőben nagyot javultak és ezúton kívánunk nekik sok sikert a folytatásra.

Pár nap pihenő után játszottuk 3. mérkőzésünket a héten hazai környezetben. Nagyon fontos találkozó előtt álltunk, hiszen ha számunkra pozitívan alakul a mérkőzés eredménye, akkor a januári meccseinktől függetlenül, csoportunk 1-4 helyén végzünk, ami felsőházi rájátszást jelent együttesünk számára. Ehhez a ZTE KK csapatát kellett legyőznünk nagy különbséggel, hiszen az első találkozón Zalaegerszegen nagy pofonban szaladtunk bele ahol is 22 pontos vereséget szenvedtünk.
Nagyon készültek a fiúk erre a találkozóra, edzéseken nagyon jól dolgoztak és úgy éreztem mentálisan is felkészültünk az összecsapásra.
Jól is indult a találkozó számunkra. Látványos támadásokat vezettünk, jó sebességgel dolgoztunk és kintről is pontosan céloztunk. Az első negyed végére 8 pontos előnyt sikerült kialakítanunk, ami bizakodásra adott okot a mérkőzés hátralevő részére.
A 2. játékrészt is jól kezdtük. A negyed derekához érve már 14 ponttal jártunk előrébb ellenfelünknél, amit sikerült megtartani a félidőre így magabiztos előnnyel vonulhattunk a nagyszünetre.
A 3. játékrész meghozta a várva várt áttörést a játékunkban. Védő oldalon nagyon agresszívak voltunk, sok labdát sikerült szereznünk, amiből rendre könnyű kosarakat értékesítettünk. Így a negyed végére kereken 30 ponttal jártunk előrébb a zalaegerszegi csapatnál.
A záró felvonásban is jól kosárlabdáztunk. A kispadról érkező játékosok is plusz energiát tudtak hozni, így magabiztos, nagyarányú sikert arattunk ezen a nagyon fontos mérkőzésen.
Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen az év utolsó mérkőzésén sikerült megkoronáznunk augusztus óta végzett kemény munkánkat. Nagy siker ez kis csapatunk életében, de a fiúk megérdemelték, hiszen heti 7 edzéssel és számos mérkőzéssel rászolgáltak a sikerre. Januárig van egy szusszanásnyi időnk, amit szeretnénk hasznosan eltölteni és készülni az újév kemény küzdelmeire, hiszen a java még csak ezután következik.
Nem utolsó sorban szeretném, megköszöni a szülőknek a lelkes támogatást és a Z2 cross GYM segítségét, hogy segítenek a csapat felkészítésében.
Ezúton kívánok Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Új Évet minden kedves szurkolónak, szülőnek, gyereknek és sportbarátnak!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!