FIÚ KADETT BAJNOKSÁG, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 4. FORDULÓ. Játékvezetők: Major, Tóth.
MAFC/A – DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE 56-63 (12-21, 13-15, 20-13, 11-14)
Dombóvár: Halmai D. 20/6, Reizinger M. 10, Szőke B. 20/12, Katatics K. 3/3, Roósz R. 6. Cs.: Kuti D. 4, Kalocsa L., Fehérvári Cs., Berta B., Lép A., Monostori Á.

A felsőházi rájátszás, első körének utolsó, 4. fordulójához érkeztünk. Ismét egy nagy feladat előtt állt együttesünk, hiszen a tabellán közvetlenül mögöttünk álló MAFC csapatánál vendégszerepeltünk.
Nem mondhatni ideálisnak felkészülésünket a mérkőzésre, hiszen csapatunkat is elérte a betegséghullám és szinte nem is tudtunk a héten 5-5 elleni játékot gyakorolni.
Ennek ellenére nagyon jó szellemben és a megszokott agresszivitással kezdtük az első játékrészt. Szinte minden úgy alakult a játék ezen, szakaszában, ahogyan azt elterveztük. Stabil, jó védekezésünk adta az alapot és támadásban is szép megoldásokat láthatott a szép számban minket elkísérő szurkolótáborunk.
A 2. játékrészt is sikerült kontrol alatt tartani. Sajnos támadásainkba több hiba csúszott, ezért nem sikerült jelentősen növelni korábban kialakított előnyünket, de így is magabiztos 11 pontos előnnyel vonulhattunk a nagyszünetre (25-36).
A fordulást követően, ellenfelünk érezhetően nagyobb sebeségfokozatra kapcsolt. A negyed eredményén látszik, hogy ez zavart is okozott játékunkba és a fejekbe. Rengeteg hibát követtünk el ebben a játékrészben. Eladott labdák, kihagyott ziccerek mind ezek eredményeképpen 4 pontra zárkózott ellenfelünk a negyed végére.
Jött a mindent eldöntő utolsó negyed. Mi kezdtük jobban a játékrészt, két gyors kosár után, érthetetlen gólcsend következett ismét. 4 percen keresztül képtelenek voltunk a gyűrűbe találni, amit ellenfelünk köszönt szépen és a 6. perc végéhez érve, egalizálta az eredményt (53-53).
Gyors időkéréssel próbáltuk a budapesti csapat lendületét megtörni és rendezni sorainkat. Nagy öröm volt látni számomra, ami az időkérés után történt. Bebizonyította a csapat, hogy mentálisan is nagyon erős, ami nem volt mindig ránk jellemző. Az utolsó 4 percben extra védekezést mutattak be a fiúk, szinte bedeszkázták az ellenfél csapat gyűrűjét és 3 pontot engedélyezve a pesti csapatnak megnyertük ezt a nagyon fontos találkozót.
Nagyon jó helyzetben vagyok, hiszen a felsőházban eddig mindig csak gratulálnom kellett a csapatomnak és ezt most is megteszem.
Nem csak ehhez a mérkőzéshez, hanem az egész felsőházi rájátszás első köréhez, hiszen 4/4 mérkőzést megnyerve, 7 győzelem 3 vereség mellett a 2. helyről várhatjuk a 2. kört. Ez nagyon szép eredmény, de nem szabad, hogy elálmosítson minket, ugyan ilyen lelkesedéssel és alázattal fogjuk tenni a dolgunkat mind az edzéseken, mind pedig a mérkőzéseken.
Nagyon sok dolgunk van még, nem lehet lazítani, hiszen március 14.-én Debrecenben újabb nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, amire próbálunk maximálisan felkészülni.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!!

Mérkőzés képei itt megtekinthetők ! Képeket készítette: Tökölyi Csaba

Köszönjük szépen !