Kiemelt U16 bajnokság Nyugati csoport 2. forduló. 2019.10.11.

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE 56 – 91 (11-24, 17-19, 11-24, 17-24)
Dombóvár: HALMAI D. 23, REIZINGER M. 15/9, SZŐKE B. 25/6, Roósz R. 3, Barabás Á. 4. Cs.: KALOCSA L. 10, Kuti D. 4, Lép A. 2, Katatics K. 2, Berta B. 2, Monostori Á. 1, Fehérvári Cs.

A kiemelt bajnokság 2. fordulójában a nemrégiben átadott, Pvsk Nemzeti Akadémián vendégszerepeltünk. Jól kezdtük a találkozót. Kinti dobásink rendre célt találtak, és védőoldalon is elláttuk a feladatainkat, a negyed végére 13 pontos előnyt sikerült kialakítanunk.
A 2. negyed elején egy szerencsétlen eset után, Reizinger Máté sajnálatos csuklósérülést szenvedett. Sajnos rá nem számíthattunk a mérkőzés hátralevő részében. Az eset után ritmust vesztettünk, rossz döntéseket hoztunk támadásban, és védekezésünk is felpuhult, minimálisan tudtuk csak növelni az első negyedben kialakított előnyünket. (28-43).
Félidőben próbáltam rendet tenni a fejekben, aminek köszönhetően a 3. negyedet sikerült ismét megnyomnunk, és a záró játékrészre egy megnyugtató előnyt alakítottunk ki (39-67).
A záró játékrészben tovább tudtuk növelni a különbséget, és nagyarányú sikert arattunk.
Gratulálok ellenfelünknek is, hiszen egy nagyon jó képességű csapattal találkoztunk, ügyes, technikás srácok, akik jó hozzáállással dolgoztak a mérkőzés egészében.
Csapatomnak pedig gratulálok az újabb győzelemhez, a tanulságokat levonva dolgozunk tovább.
Máté! Mielőbbi gyógyulást kívánunk az egész csapat nevében, várunk vissza!

Hajrá Dombóvár!