Kiemelt U16 bajnokság, nyugati csoport 8. forduló.2019.11.22.

Soproni Sportiskola KA/A – Dombóvári Kosársuli KE 61 – 74 (10-22, 25-13, 8-24, 18-15)

Dombóvár: HALMAI D. 21, REIZINGER M. 17/6, SZŐKE B. 20/9, ROÓSZ R. 4, BARABÁS Á. 2. CS.: KUTI D. 3/3, FEHÉRVÁRI CS. 3/3, BERTA B. 2, KATATICS K. 2, MONOSTORI Á., KALOCSA L.

Az alapszakasz 2. körét kezdtük Sopronban. Az első körben hazai pályán kiélezett mérkőzésen pár pontos győzelmet arattunk a soproni csapat ellen. Nagyon nehéz összecsapásra számítottam, de győzelmi szándékkal érkeztünk a hűség városába.
Ennek megfelelően kezdtük a találkozót. Nagyon jól működött védekezésünk, támadó oldalon pedig jó döntéseket hoztunk és rendre megtalálva az üres embereket, magabiztosan nyertük meg első negyedet (10-22).
A 2. negyedet számomra érthetetlen játékot hozott a részünkről. Ami eddig jól működött azt mind eldobtuk és hagytuk, hogy a félidőre ellenfelünk vissza jöjjön a mérkőzésbe (35-35).
Próbáltam kicsit felrázni a nagyszünetben csapatunkat. Úgy gondolom ez jól sikerült, hiszen a 3. felvonásban szinte hiba nélküli negyedet produkáltunk. Védő oldalon sikerült ellenfelünk két kulcsjátékosát kikapcsolni, támadásban pedig újra visszataláltunk a helyes útra. Nagyon nagyot játszottak a fiúk ebben a felvonásban így megnyugtató előnnyel várhattuk a záró játékrészt (43-59).
Az utolsó negyedben okos játékkal tartottuk nagy munka árán kialakított előnyünket. Voltak felzárkózási kísérletei a soproni csapatnak, azonban ezeket rendre vissza vertük és nagyon fontos és értékes győzelmet szereztünk.
Nagyon büszke vagyok az összes játékosomra, hiszen idegenben mindig sokkal nehezebb nyerni, de volt tartásunk egész mérkőzésen, és talán ami még ennél is fontosabb, hogy hittünk abban, hogy nyerni tudunk.
Szerdán már újabb fontos mérkőzésre készülünk, hazai pályán fogadjuk a PVSK csapatát.
Szép volt fiúk, HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!