FIÚ KADETT BAJNOKSÁG, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓ. Játékvezetők: Lövei, Gruber.
VASAS AKADÉMIA/A – DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE 44-55 (14-26, 14-10, 9-6, 7-13)
Dombóvár: Halmai D. 12/3, Reizinger M. 17/6, Szőke B. 13/3, Roósz R. 4, Barabás Á. 2.Cs.: Katatics K. 5/3, Fehérvári Cs. 2, Kalocsa L., Kuti D., Berta B., Monostori Á., Lép A.

Vasárnap délután a jó erökből álló, Vasas Akadémia ellen léptünk pályára. Nehéz mérkőzésre számítottunk, a felsőházban mindenki fokozottan védi a hazai pályát, és minden idegenben szerzett siker duplán számíthat. A mérkőzés előtt úgy éreztem, hogy becsülettel felkészültünk és nem titkoltan a győzelem reményében léptünk pályára.
A fiúk ezt maximálisan meg is mutatták az első negyedben. Extrán támadtunk, jó döntéseket hoztunk és ez mellett nagyon jól működött védekezésünk is. Mindezek eredményeképpen 12 pontos előnyt sikerült kialakítanunk az első negyed végére.
A 2. negyedben is jól játszottunk, viszont befejezéseinknél sok hiba csúszott a gépezetbe. Ziccereket hibáztunk, gyorsindításoknál sok pontatlan passzt jellemezte a játékunkat és rengeteg üres dobást hibáztunk el. A negyedet 4 ponttal elveszítve, 8 pontos előnnyel vonulhattunk a nagyszünetre (28-36).
A 3. játékrészben borzasztó támadójátékot mutattunk be. Belementünk egy rohanós játékba, rengeteg kihagyott dobás és pontatlanság jellemezte a játékunkat a negyed egészében. Csupán védekezésünknek köszönhettük, hogy ellenfelünk 3 pontot tudott faragni hátrányából, így 5 pontos előnnyel várhattuk a záró játékrészt.
A kisszünetben próbáltuk rendezni a sorokat. Extra védekezésünk jó alapot adott, sikerült a negyed elejét kicsit megnyomni és 10 pont fölé vinni előnyünket. Ezt a 10 pontos előnyt a negyed egészében sikerült tartanunk, és megnyernünk a mérkőzést.
Hatalmas gratuláció illeti a CSAPATOM MINDEN TAGJÁT. Főként védekezésben tudtunk nagy hőfokon dolgozni a mérkőzés egészében. Véleményem szerint ez volt a kulcs a győzelem megszerzésében.
Köszönjük a szülői támogatást, hogy ilyen sokat elkísérték a csapatot idegenbe is.
Következő mérkőzésünket ismét hazai környezetben játszhatjuk. Március 1-jén (vasárnap) 16:00 órai kezdettel a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatát látjuk vendégül. Minden kedves szurkolót nagy szeretettel várunk a mérkőzésre.


HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!!