2020.02.24,Dombóvár 1.forduló

Dombóvári Kosársuli KE U16/B – Kaposvári SI/A 58-62(12-23,11-16,24-11,11-12)
Dombóvár: Berta B.4,Lép A.11,Fehérvári Cs.12/6,Katatics K.10/3,Kalocsa L.12 Cs.: Monostori Á.5,Óliás G.2,Vincellér N.-,Csomor G.-, Farkas Á.2

Hosszú kihagyás után léptünk pályára Kadett/B csapatunkkal, ez meg is zavarta a társaságot, hisz hosszú idő után találkoztak a játékosok egymással egy csapatba. Természetesen mindenki a maga korosztályába komoly munkát végzett, de a társaság nem volt összeszokva.
Fura érzések kavaroktak bennem, hisz a kaposvári csapat edzője Szőke Balázs egykori edzőm (akitől nagyon sokat kaptam, nagyon sokat tanultam minden téren) ült a padra és irányította a kaposvári csapatot. Szikónak itt szeretném megköszönni azt a sok dolgot, amit adott és hasznosan feltudok használni edzői és magánéleti életembe.
Nagyon rossz ritmusba kezdtük a találkozót, védekezésünk nagyon gyenge volt valamint támadásba sem remekeltünk. Külső dobásaink sorra kiperdültek a gyűrűről. Éreztem a csapaton, hogy ez fordulhat hisz a helyzeteink megvoltak, csak nem mentek be. A fő problémát mégis a védekezés okozta, sorra kaptuk a leindításokat és könnyű kosarakat a vendégektől.
Félidei szünetre 16 pontos hátrányba mentünk, ami nagyon jól jött hogy rendezni tudjuk a sorokat.
A 3. negyedre már egy teljesen más társaság érkezett ki a pályára, volt ritmusunk a támadásba és a védekezésünk is sokkal agresszívabb volt, amiből tudtunk gyorsindításokat csinálni, valamint végre be estek a külső dobásaink is.
A negyed végére már csak 3 pont volt a két csapat közt a különbség, ez jó előjelre sarkalt minket a 4. negyedre.
A záró 10 percbe felválta estek a kosarak ,de a vezetést nem tudtunk átvenni ami még több erőt adott volna a csapatnak. Az utolsó 2-3 támadásunkat elhibáztuk, így ez rányomta a bélyegét vereségünkre.
Úgy érzem nagyon sok erőt felemésztett a felzárkózásunk és elfogytunk fejbe a mérkőzés végére. 20 perc rossz játék mellé 20 perc jó játék párosult, ami ebbe a sportba kevés a sikerhez.
Gratulálok a kaposvári csapatnak a győzelemhez és sok sikert nekik a továbbiakba.
Megyünk és dolgozunk tovább.
Következő mérkőzésünket 2020.03.02-án újra hazai pályán vívjuk 19:00-ás kezdéssel a NKA Pécs/C csapata ellen.