2019.11.17, Dombóvár, NEMZETI JUNIOR BAJNOKSÁG 2019-2020 ALAPSZAKASZ NYUGAT, 9.forduló

Dombóvári Kosársuli KE – AKMÉ Körmendi Törpördögök 72-61 (19-16 ,27-11 ,11-20 ,15-14 )
Dombóvár: Vértes Zs. 12/6, Szőke B. 11/3, Heisz A.13/9, Nagy B. 2, Orbán Z. 6 Cs.: Halmai D. 11/3, Slavati B.- , Reizinger M. 17/9, Kovács K.-, Barabás Á.-,

Jó előjelekkel vártuk a Körmend elleni találkozót, hisz minden játékosom hadra fogható volt, így teljes kerettel vágtunk neki a találkozónak.
Kiegyenlített játékot hozott az első 5 perc. Felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől. A negyed hátralévő részében kicsit szorítottunk a védekezésen, így 3 pontos előnnyel vártuk a második negyedet. A folytatás nagyon jól indult számunkra, összeállt a védekezésünk, támadásba pedig rendre betaláltunk. Nagyon jó ritmusba szálltak be a padról is játékosaim. Végre mindenki szembe azt láttam, hogy mindent meg akar tenni a győzelemért. Ilyen szinten úgy érzem extra negyedet futottunk, szinte hiba nélkül hoztuk ez a negyedet (27-11) , így félidőre már 19 pontos előnyünk volt.
Azt hiszem nagyon rosszkor jött számunkra a nagy szünet, hisz elvesztettük a ritmust, úgymond bent maradtunk az öltözőbe. Nagyon sokat hibáztunk támadásba és a visszarendeződésünk is katasztrófálisra sikerült. Dobásaink rendre leperdültek a gyűrűről, de még így is 10 pontos előnyünk maradt a záró negyedre. Jött a mindent eldöntő utolsó negyed, ahol felváltva estek a kosarak, ellenfelünk 7-9 pontnál nem tudott jobban felzárkózni, így állandósulni látszott a két csapat közti különbség. Szerencsére helyén volt a szívünk, minden helyzetbe tudtunk kicsit újítani és megjött végre a várva várt siker is.
Nagyon Boldogok vagyunk, hisz ebbe a kiemelt bajnokságba minden egyes ellenfelünk bivaly erős. Külön öröm és tényleg igazi csapat munka volt, hisz a mérkőzésen 20 gólpasszunk volt. Gratulálok mindenkinek, dolgozunk tovább.

Gratulálok a Körmend csapatának is és sok sikert nekik a folytatáshoz!!!
Köszönjük a szurkolást , HAJRÁ DOMBÓVÁR