U18- Nemzeti fiú Junior alapszakasz Dombóvár,2020.11.15,vasárnap

Dombóvári Kosársuli KE-FALCO-Vulcano Energia KC 80-84 (23-33, 17-17, 24-21, 16-13)
Dombóvár: Halmai D. 15/6, SZŐKE B..26/3, Reizinger M. 10/3, Nagy B. 5/3, Roósz R.6
Cs.: Kuti D. 15/15, Katatics K.3/3,Lép A.-, Fehérvári Cs.-,Barabás Á.-,Óliás G.-Kalocsa L.-

Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani, egy nagyon jó szerkezetű, fizikális csapat ellen játszottuk vasárnap délután.
Becsülettel felkészültünk ellenfelünk játékából és ki voltunk éhezve már a győzelemre.
Nagyon rossz ritmusba kezdtük a találkozót ,olyan hibákat vétettük védekezésbe ,amiket megbeszéltük ,de mégsem tudtuk megvalósítani sajnos. Nem voltunk elég agresszívak se védekezésben sem támadásba, így 10 pontos hátrányba kerültünk 10 perc alatt.
A második negyedben már jobb támadó játékot produkáltunk, de a védekezésbe még mindig akadtak problémák. 1-1 és a 2-2 védekezésünk nem akart összeállni, sok eladott labdánk volt ,így nem tudtunk közelebb férkőzni ellenfelünkhöz.
Jól jött a szünet , rendezni tudtuk a sorokat.
A 3. negyedbe már felvettük a ritmust, Kuti Dominik jól szállt be a padról és új lendületet adott a csapatnak tripláival. A 2-2 védésünk még akadozott , de küzdöttünk tovább ,hogy közelebb kerüljünk a Falcohoz. A negyed végére 7 pontos hátrányunk volt ,ami nem tűnt ledolgozhatattlannak.
A 4. negyed elején 2 rossz döntésünket könyörtelenül kihasználta ellenfelünk ,így újra vissza állt a 11 pontos hátrány. Védekezést váltva elkezdtük végre játszani a mi játékunkat . jó védekezés után tudtunk könnyű kosarat dobni valamint támadásba is jó választottuk ki a helyzeteket.4 pontra zárkoztunk ,mikor a lélektani előny is nálunk volt , de nem éltünk vele (sajnos) 6 triplát dobtunk rá , de egy sem talált célba.
Sajnos 4 pontos vereséget szenvedtünk.
Minden mérkőzésből tanulnunk kell és fejlődni, ezt is ki fogjuk elemezni és javítani a hibákat , de ne felejtsük el a csapatom ebbe a mezőnybe a legfiatalabb, ami nagyon bizakodó a jövőre nézve, hogy egy ilyen fizikális és nagy múltú csapat ellen is partyba tudunk lenni.

Gratulálok a Falconak a győzelemhez, azt hiszem a csoport egyik legjobb csapata ellen nem vallodtunk szégyent.

Következő mérkőzésünk 2020.11.22-én vasárnap hazai pályán lesz 16:00-kor a Dávid Kornél KA csapata ellen , amit remélhetőleg élőbe tudtok nézni 

Dolgozunk tovább, hisz sok van ebbe a csapatba még 