2019.11.30, Dombóvár
NEMZETI JUNIOR BAJNOKSÁG 2019-2020 ALAPSZAKASZ NYUGAT
12.forduló

Dombóvári Kosársuli KE – Kiss Lenke KS 68-78 (20-20 ,15-16 ,22-19,11-23)
Dombóvár: Reizinger M. 26/18, Vértes Zs. 11/6 , Heisz A. 14/3 , Nagy B. 10/3 , Orbán Z. 4 Cs.: Slavati B. 3/3 , Barabás Á. – ,Kovács K.-, Tar D.- , Hajós A.-

Foghíjas kerettel, de annál nagyon motívációval vártuk a szombati találkozót, hisz annak tudatába léptünk pályára, hogy ha sikerül a találkozót megnyerjük, akkor életbe marad reményünk ebbe a nagyon erős bajnokságba az 5. hely megszerzése.
A 3-4 perceben elég görcsösen kezdtük a mérkőzést, sok volt a hiba, támadásba és védekezésbe is.
Ezt követően egy két sikeres távoli dobásunk beesett, így a játékosok is megnyugodtak. Felváltva estek a kosarak ebbe a negyedbe, ami nem a védekezés szépségéről szólt, hanem inkább a támadásról mindkét fel részéről. A második negyedben sikerül szorítani a védekezésen, így volt ritmusunk a támadójátékunkba is, ahol szép megoldásokkal a 17. percben 10 pontos előnyt sikerült kiharcolnunk nagy küzdelem árán, ekkor jött a fekete leves. Támadó játékunk megakadt, védekezésünkbe pedig sorra jöttek a hibák, kihagyások.
Ellenfelünk ezeket a hibákat könyörtelenül kihasználta és átvették a negyed végére a vezetést is, így 1 pontos hátrányba vonultunk az öltözőbe.
Félidőbe úgy érzem rendeztük a sorokat a fiúkkal. A harmadik negyedbe is fej fej mellett haladt a két csapat, felváltva estek a kosarak egyszer az egyik csapat vezetett pár ponttal egyszer a másik.
A negyed végére nekünk jött ki a lépés jobban egy két jó védekezésnek köszönhetően 3 pontos előnyt tudtunk kicsikarni az utolsó mindent eldöntő negyedre.
A negyedik játékrész 4. percéig szépen, taktikusan játszottunk, de itt már éreztem a fiúkon a fáradság jeleit, sajnos a csere padunk is rövid volt, így 6-7. percbe már a vendégeknél volt az előny.
A mérkőzés végére teljesen elfáradtunk, fizikailag és fejbe is sajnos szétestünk, ettől függetlenül úgy érzem a srácok kihozták a maximumot magukból és ebből a mérkőzésből is nagyot profitáltunk.
Dolgozunk tovább, hisz 3 mérkőzésünk még vissza van a kiemelt bajnokságból és úgy érzem benne van még a pakliba egy meglepetés győzelem 

Hajrá Dombóvár