2020.10.01 Dombóvári Kosársuli KE
Dombóvár

NEMZETI FIÚ JUNIOR KIEMELT BAJNOKSÁG 2020-2021 ALAPSZAKASZ NYUGAT „B” csoport

1.forduló
Dombóvári Kosársuli KE– Szolnoki KA 92-60 (17-11,26-20,28-18,21-11)
Dombóvár: Halmai D.21/3,Reizinger M.19/6,Szőke B.20/9,Nagy B.10,Roósz R.2 Cs.: Kuti D.8/6,Katatics K.7/3,Kalocsa L-,Lép A.2,Monostori Á.-,Fehérvári Cs.3,Barabás Á.-

Hazai pályán fogadtuk a nagy múlttal rendelkező szolnoki csapatot. Nagyon kevés információnk volt ellenfelünkről, így csak a saját játékukra tudtunk támaszkodni. Mérkőzés előtt meglátva a vendégcsapatot elég jó szerkezete volt a Tisza partiaknak.
Nagyon jó ritmusba kezdtük a találkozót, feszes védekezésünknek köszönhetően, sok szerzett labdával könnyű kosarakat tudtunk szerezni. Az 5.percbe már 11-2 mutatott az eredményjelző. A folyatásba sem változott a játék képe, de itt már be-be csúszott pár hiba a védekezésbe és a támadásba, így 17-11-es vezetéssel vártuk a második negyedet.
A második negyedbe felváltva estek a kosarak , de megnyugodva irányítottuk a mérkőzést. Ellenfelünk letámadásával és zóna védekezésével kissé elbizonytalanított minket, de persze erre volt megoldásunk és helyén volt az eszünk, így a különbség nem csökkent, hanem nőtt. A negyed második felébe (22 pontos vezetésnél ) több pontatlan befejezés volt és a védekezésbe is akadtak hibák, így a félidőre 12 pontos előnyünk maradt.
Mondhatni jól jött a szünet ,hogy átbeszéljük a hibákat. A harmadik negyed első 5 perc kulcs fontosságúnak bizonyult védekezést váltva újra jó ritmusba kosárlabdáztunk. Jó CSATAP védekezésből, jöttek a gyors és látványos befejezések ehhez tudtunk párosítani egy jó dobó formát is, így a negyed végére 22 pontos előnyünk lett.
A negyedik negyedbe sem engedtünk ki , szépen és jó tempóba haladtunk a fontos győzelem felé. Tudtuk tartani a feszes védekezésünket és abból gyors támadásokat tudtunk vezetni. Mérkőzés végére már csak a különbség kérdése maradt, így magabiztos győzelmet tudtunk aratni az első kiemelt bajnokin.
Nagyon büszke vagyok csapatomra ,hogy végig koncentrálva betartották az utasításainkat edző kollégámmal és 40 percen át szívvel küzdöttek. Ki kell emeljem a statisztikából és ez sokat elárul, hogy 23 gólpasszt adtunk a mérkőzésen, valamint a kulcs hogy 17 lepattanóval többet szedtünk ellenfelünknél (ebbe félidőbe még a szolnok vezetett).

Igazi CSAPATKÉNT működtünk.
Köszönjük a 70 nézőnek akik eljöttek és szurkoltak , a csapat nevébe mondhatom, hogy nagyon jó érzés volt újra hazai környezetbe pályára lépni nézők előtt. Megyünk tovább, hisz nagyon hosszú a szezon. Következő mérkőzésünk 202010.09-e pénteken lesz a Zsíros Akadémia Kőbánya csapatához látogatunk.

Mérkőzés képiei megtekinthetők a galériában vagy ide kattintva!