Dombóvári Kosársuli KE-Vasas Akadémia/A

2020.10.17 ,Dombóvár

Nemzeti Fiú Junior Bajnokság 2020/21 Alapszakasz 3.forduló
Dombóvári Kosársuli KE-Vasas Akadémia/A 66-72 ( 16-21,17-19,21-15,12-17)
Dombóvár: HALMAI D.28/9 ,Reizinger M.7/3, SZŐKE B.17/6, Nagy B. 2,Roósz R.7 Cs.: Kuti D.2,Katatics K.-,Barabás Á.-,Fehérvári Cs.3,Lép A.-,Kalocsa L.-,Óliás G.-

Először is szeretnénk megköszönni, hogy ilyen sokan kilátogattatok és szurkoltatok a csapatnak. Szám szerint 120 nézőt azt hiszem nem mindennapi öröm látni egy U18-as mérkőzésen, hálásak vagyunk.
Másodszor gratulálok a Vasas Akadémiának a győzelemhez, aki majdnem végig ránk tudta erőltetni a fizikai és agresszív játékát.
Nehéz megszólalni egy ilyen kemény és kis dolgokon múló vereség után, ahol volt sanszunk meglepetést okozni. Az első félidőben sok hibát vétettünk védekezésbe , nem tartottuk be a megbeszélt dolgokat, támadásainkba is akadozott a gépezet és sajnos a külső dobásaink nem úgy sültek el ahogy vártuk.
Agresszív, kemény,néha néha a fault határon felül védekező csapat ellen még így is partiba voltunk.
Ember fogást felváltottuk zóna védekezésre a második negyedbe, de nem voltunk itt se valami kemények, így 7 pontos hátránnyal mentünk nagy szünetre.
A 3. negyedet jól kezdtük, jó védekezünk és abból könnyű kosarakat tudtunk szerezni, itt már 2-3 küldő dobásunk is beesett. A 25. percre utolértük ellenfelünket, így már csak 1 pontos hátrányba voltunk. A negyed végére ezt tartani is tudtuk, ami elég bizakodó jel volt az utolsó 10 percre.
A 4.negyed elején sajnos hullámvölgybe kerültünk, ellenfelünk 3-2-es zóna védekezésre váltott, amit pontatlan támadó játékunk és rossz védekezésünknek köszönhetően 12 pontos hátrányba kerültünk a 36.percbe. Időkérésem után egészpályás letámadásra váltottunk. 4 szerzett labda után és pontos befejezésekkel felcsillant a remény, hogy szoros végjátékot hozzunk, de 3 kulcs ziccert hibáztunk, ami megpecsételte sorsunkat.
Messze áll tőlem , de azt hiszem egy ilyen kemény és kiegyensúlyozott kiemelt bajokságba, mint amibe játszunk minden győzelemnek nagyon fontos szerepe van, komoly felkészülés és munka van minden csapat mögött, így elvárható lenne számomra, hogy a játékvezetők is kellő komolysággal és felkészüléssel vezényeljék le a találkozókat. Nyilván nem ebbe keresem a vereségünk okát, de egy végjátékba három játékvezetői hiba nem fér bele ezen a szinten.

Még egyszer KÖSZÖNJÜK a szurkolóknak a támogatást, fantasztikusak vagytok. Megyünk, dolgozunk kemény tovább és hiszem, hogy a munkának meglesz a gyümölcse 
Hajrá Dombóvár
Következő mérkőzésünk 2020.11.07-én szombaton 18:30-kor lesz idegenbe a Budapest Honvéd SE/A ellen.

Márkőzés képei megtekinthetők itt és a galériában.