2018.04.05. Regionális junior bajnokság.

Dunaújvárosi Sárkányok – Dombóvári Kosársuli KE 82 – 89 (14-22, 22-24, 22-18, 24-25)
Dombóvári kosársuli: Guzmics B. 20/15, Lalák V. 8, Takács A. 24/15, Csapó T. 29, Kapinya I.-.Cs.: Heisz A. 4, Kardos B. 2, Pápai G. 2.

Sajnos, több meghatározó játékosunk sérüléssel bajlódik, ezért csupán 8 fővel tudtunk elutazni Dunaújvárosban. Már a bemelegítésnél érezhető volt, hogy ez nem egy szokványos mérkőzés lesz. A mérkőzés előtt, ha fogadni kellett volna, akkor valószínűleg az egész vagyonomat feltettem volna arra, hogy egy 40 perces zóna védekezés fog minket várni. Hiszen technikailag látványosan hátrányban vagyunk ellenfelünkhöz képest és sokkal gyengébben is dobunk. Ettől függetlenül arra kértem a fiúkat, hogy bátran dobjunk hárompontost és tempó dobást is, hiszen a behúzódó zóna ellen nem lett volna esélyünk a győzelemre. Jól is indítottuk a találkozót, jól védekeztünk és nagyon jól támadtunk a zóna ellen. Sok mélységi betöréssel próbálkoztunk, hosszan támadva és a palánk alatt is nagy munkát végeztünk, 8 pontos előnnyel zártuk az első negyedet. A második negyedben valami „csoda” történhetett a pályán hiszen 4! db. 3 pontos kosarat is sikerült ellenfelünk gyűrűjében elhelyezni (????? hogyan? ) és már 19 ponttal is vezettünk. Kis figyelmetlenség, pontatlan játék miatt a félidőre 10 pontosra csökkent az előny.

A második félidőt viszont nagyon gyengén kezdtük. Rossz ritmusban támadtunk, ellenfelünk pedig nagyon jól használta ki fizikai fölényét és egy nagy futással már ők jártak előrébb 1 ponttal. Időkérés után sikerült rendezni a sorokat és negyed végéhez érve mi vezetünk ismét 6 ponttal (58-64).

Jött a mindent eldöntő utolsó negyed. Ahol a lelkes vendégszurkolók ezúton köszönjük, hogy ide is elkísértek minket egy újabb „csodát” láthattak! Hiszen ismét 4 db. 3 pontos kosarat dobtunk ebben a negyedben,(??? már megint??? ) mindet nagyon fontos pillanatokban, ennek köszönhetően nem forgott veszélyben győzelmünk és megérdemelten hoztuk ezt a nagyon nehéz találkozót.

Minden játékosomnak nagyon gratulálok, kevesen voltunk, elfáradtunk, nagy munkát végeztünk a palánkok alatt de megérte hiszen a győzelemnél nincs nagyobb öröm egy kosárlabdázónak.

Gratulálok a dunaújvárosi csapatnak is jól játszottak ők is, de ismét az akarat és a nagyobb szív győzött.

 

Hajrá Dombóvár!!!!!