Nemzeti fiú Junior bajnokság 2019/20 alapszakasz Nyugat, 2019.10.20, vasárnap 4. forduló

Kiss Lenke KS/A-Dombóvári Kosársuli KE 73-63 ( 27-13, 18-7, 11-23, 17-20)
Dombóvár: Vértes Zs.11/6, Szőke B.19/9, Heisz A.12/3, Nagy B.4, Vida M.- Cs.: Halmai D. 10/3, Barabás Á. 4, Slavati B. 3/3, Kovács K.-

Nagy reményekkel utaztunk újra Budapestre, hisz tisztába voltunk vele, hogy ellenfelünk nagyjából azt a játékerőt képviseli, mint mi, még ha szerkezetbe erősebb is.
Úgy érzem a Honvéd elleni nagy vereség után, kevés idő alatt nem teljesen, de 70-80%- ba helyre tettük a dolgokat a fiúkkal, így csak pozitívan várhatam a mérkőzést. Sajnos még mindig nem tudtunk teljes kerettel elutazni sérülés és iskolai elfoglaltság miatt, két meghatározó emberkénk is hiányzott (Orbán Zalán és Reizinger Máté) a keretből.
Reizinger Máténak mielőbbi felépülést kívánok, innen is.

Az első negyedben hideg zuhanyként ért, hogy újra úgy kezdtük a mérkőzést, mint az előző hétvégén, akarat és hit nélkül. Pontatlan támadásokat vezettünk és a védekezésünk is nagyon puha volt, a házigazda ezeket a hibákat könyörtelenül kihasználták. Sajnos dobásaink is rendre kifelé pattantak a gyűrűről.
A pesti csapat agresszív letámadására sem találtuk az ellenszert, így 9 eladott labdánk volt már a negyed végére, ami meglátszott az eredményen is (27-13).
A második negyedben megpróbáltunk védekezést váltani, valamint sokkal agresszívabban támadni, sajnos ez sem úgy sült el ahogy megbeszéltük, hisz ugyan ott folyattattuk, ahol az első negyedet, így még nagyobb gödörbe került a csapatom. Sajnos félidőre tetemes hátrányt sikerült összeszednünk (45-20, 17 eladott labda), ami sok jóval nem kecsegtetett a folytatásra.
Nagyon jól jött a félidő számunkra, hogy rendezni tudjuk a sorokat.
A 3. negyedbe, végre láttam a tüzet és az alázatot a csapaton, ami az első 20 percen hiányzott.
27 pontos hátrányból megkezdtük a felzárkózást, végre beestek a dobásaink, jó döntéseket hoztunk és a védekezésünk is helyre állt. Ennek eredményeként 12 pontot le is dolgoztunk a hátrányunkból.
A 4. negyedben sem változott a meccs képe, szép csendesen jöttünk vissza meccsbe és közelebb a házigazdához. Sikerült 4 perccel a mérkőzés végre előtt 6 pontra felzárkóznunk. Itt már kimondottan nálunk volt a lélektani előny, ekkor jött 2-3 olyan ítélet, ami számomra megmagyarázhatatlan, hogy miért kell belenyúlni egy ilyen mérkőzésbe, ahol gyerekek kő kemény munkája folyik. Ezekkel az ítéletekkel (meg nem adott szabályos kosár, kizárásból fault, mert hogy nem a támadó csapat szedte le) megpecsételődött a sorsunk is, így 10 pontos vereséget szenvedtünk.
Nagyon sokat tanultunk ebből a mérkőzésből IS, hisz nem elég 20 percig jól játszani és 20 percig küzdeni egymásért, itt 40 percen keresztül kell koncentrálni és hajtani, harcolni.
GRATULÁLOK a fiúknak a második félidőért, hatalmasat mentek!
Gratulálok a Kiss Lenke KS/A csapatának a győzelemhez.
Következő mérkőzésünk 2019.11.03-án vasárnap 14:00 lesz hazai pályán a Soproni SI csapata ellen.