U18- Nemzeti fiú juniorselejtező, Miskolc

2019.09.21-22. U18 Nemzeti fiú junior

2019. 09. 20.- án Miskolcra utaztunk, ahol megrendezésre került az U18-as fiú juniorselejtező, aminek tétje a kiemelt bajnokságban való részvétel volt. Ellenfeleink játékáról, taktikáiról kevés információnk volt, ezért csak saját magunkban bízhattunk. Ugyanakkor, felkészülésünk a tornára sem úgy sikerült, ahogy azt terveztem. Sajnos az utazás előtt, csak két edzésünk alkalmával tudtuk a figurákat közösen gyakorolni. Ennek ellenére kellő elszántsággal érkeztünk meg Miskolcra.

2019.09.21. szombat
MEAFC/A – Dombóvári Kosársuli KE 60 – 70 (16 – 22, 27 – 19, 7 – 14, 10 – 15)
Dombóvár: Halmai D. 10, Heisz A. 11/3, Nagy B. 4, Vértes Zs. 14/6, Orbán Z. 3 Cs.: Szőke B. 20/9, Reizinger M. 6, Slavati B. 2, Kardos B. -, Barabás Á. -, Vida M. –

Az első mérkőzést jó ritmusban kezdtük Miskolc ellen. A megfelelő védekezésnek köszönhetően gyors támadásokat tudtuk véghezvinni, így könnyű kosarakat szereztünk. Az első negyed a terveim szerint alakult, de az utolsó másodpercben kaptunk egy hárompontost, emiatt az ellenfél 6 pontra zárkózott. A cserénk a kispadról beszállva új lendületet tudott adni a második negyed elején. A különbség a csapatok között tizenháromra növekedett a javunkra. Az ellenfél a megnövekedett pont különbségre védekezést váltott, beálltak zónázni. Ekkor az eddig jól szereplő csapatunk mélypontra került, több ziccert és távoli dobást is kihagytunk. Így a hazai csapat felzárkózott, sőt félidőre két ponttal átvették a vezetést. (43-41) A félidő éppen időben következett. A szünet után sem változott a játék képe, időkérésünk után védekezést váltottunk, ezzel kijutva a mélypontról. A megfelelő védekezésünknek, hárompontosainknak és a gyorsindításainknak köszönhetően növekedett a pontjaink száma. A negyedik negyedbe három gyors kosárral 10 pontos előnyre tettünk szert, amit a mérkőzést végéig meg tudtunk tartani. Az első győzelmünk a kosárban volt.

Dombóvári Kosársuli KE – PVSK Nemzeti KA 67 – 64 (15 – 21, 12 – 18, 21 – 10, 19 – 15)
Dombóvár: Halmai D. 5, Heisz A. 6/3, Nagy B. -, Vértes Zs. 10/3, Orbán Z. 5 Cs.: Szőke B. 23/9, Reizinger M. 16/3, Slavati B. -, Kardos B. -, Barabás Á. -, Vida M. 2

A két meccs között, a csúszásoknak köszönhetően kevés időnk maradt a regenerálódásra, így a csapatom másfél órás pihenő után újra a pályára állt. Látva a PVSK reggeli mérkőzését, egy jó szerkezetű és agresszív védekezést bemutató csapat ellen kellett felállnunk. A fiúkon a mérkőzés elején meglátszódott a kevés pihenő, így 4-17 -es állásnál már az 5. percbe időt kellett kérjek. A kis pihenő után sem változott a mérkőzés alakulása, a fiúkat csak az elszántság hajtotta előre, ennek következményeként a negyed végére visszajöttünk a meccsbe. A második negyed kezdetén sem voltunk még formában, emiatt újra visszaállt a 12 pontos különbség a két csapat között. Ezt hátrányunkra meg is tartotta az ellenfél. A félidei szünetben edzőtársammal, Tamás Péterrel motiváltuk a juniorokat, akinek ezúton is hálás vagyok, hogy jó tanácsaival segítette munkámat. A harmadik negyed elején folytatódott a rossz széria, 30-45-ös állásnál időt kellett, hogy kérjek. Ezek után hibáinkat kijavítva védekezést váltottunk. Majd a padról beszállt játékosaink új erőt adtak a csapatnak. Utolsó másodperces hárompontossal 1 pontra zárkóztunk a negyed végére. Az utolsó negyedben a két csapat részéről felváltva estek a kosarak. Jó büntetőzéseinknek és koncentrált védekezésünknek köszönhetően nagy meglepetésre nyerni tudtunk, így biztosítottuk a helyünket a kiemelt bajnokságban.

2019. 09. 22. vasárnap
Budafoki KK – Dombóvári Kosársuli KE 67 – 91 (10 – 29, 24 – 18, 16 – 16, 17 – 28)
Dombóvár: Halmai D. 14/3, Heisz A. 9/3, Nagy B. 4, Vértes Zs. 26/6, Orbán Z. 4 Cs.: Szőke B. 16/9, Reizinger M. 11/3, Slavati B. 2, Kardos B. 3, Barabás Á. -, Vida M. 2

A tét nélküli mérkőzésen jó hozzáállással kezdtük meg a meccset. Ugyanakkor nem szerettük volna ellazsálni a játékot. Hamar szerettük volna eldönteni és átvenni az irányitást a pályán. Ennek eszközéül az egész pályás letámadást választottuk. Célunk az volt, hogy mindenkiben tudatosuljon nem véletlenül jutottunk a kiemelt selejtezőbe. Úgy éreztem, hogy az első negyed után eldöntöttük a mérkőzést, így a szombati napon kevesebb játékpercet kapó csapattagoknak is több szerep jutott. Végig uralva a mérkőzést, úgy gondolom, mindenki kihozta a maximumot magából. Végezetül, ennek eredményeként egy fölényes győzelmet arattunk. Ezzel a sikerrel történelmet írtunk a Dombóvári Kosársuli KE színeiben, hisz az U18-as junior csapatunk soha sem szerepelt a kiemelt bajnokságban.
Befejezésül köszönet a kosársuli összes edzőjének, szülőknek és itthonról szurkolóknak, valamint köszönjük a MEAFC Kosárlabda Klubnak a rendezést.

Soha rosszabb kezdést!


Hajrá Dombóvár!