Mikulás után egy nappal rendeztük meg a Városi Kosárlabda Jamboree ünnepünket, amit a Dombóvári Kosársuli ovisaival együtt tartottunk.

A Szuhay Sportcentrumban, Dombóvár apraja-nagyja próbálhatta ki az egyik legszebb sportágat. Nagy volt a lelkesedés, közel 250 érdeklő vett részt.

Ovisaink a hagyományhoz illően több állomáson ismerkedhettek meg a kosárlabda rejtelmeivel és szépségeivel. Akadálypálya volt berendezve, amit le kellett küzdeniük és végigjárni. Külön mérkőzést játszhattak az NB2-es csapat tagjaival. Felpróbálhatták a felnőtt kosárlabda szereléseket. Hason, háton, ülve, gurulva vihették a labdákat. Ami a legfontosabb, hogy kosárra dobhattak! Akik elkísérték a gyerekeket (testvérek, szülők, nagyszülők) vagy lenéztek a rendezvényünkre, őket külön pálya várta. Több feladatot kellett megoldani és jutalmul ajándékokat kaptak. Rengetegen próbálkoztak és jó volt őket is látni, ahogyan felszabadultan mosolyogva próbálták ki a gyakorlatokat.

Természetesen a középpont az 5 óvodából érkező picik voltak. Lelkesen dobálták a kosarakat, küzdötték le az akadályokat, húzták vonták a szereléseket. Hamar el is ment az egy órás program, aminek a végén ajándékozás következett majd az összes odalátogatót, pogácsával, sütivel, üdítővel kínáltuk meg.

Boldogok voltunk, hogy az ünnepek előtt milyen sok embert érdekelt a játék és az önfeledt szórakozás!

 

Képek megtekinthetők a galériában vagy itt.