X. Czétány László Emléktorna: Dombóvári győzelem a jubileumi öregfiúk tornán!

Dombóvári Öregfiúk csapata

Dombóvári Öregfiúk-Bonyhádi Öregfiúk 59-55 (30-29, 29-26)
Szuhay Sportcentrum, Jv.: Farkas P., Bálind A.
Dombóvár: Kovács I.-, Czétány L.-, Reizinger A. 13, Ifj.Czétány L.-, Halmai B.-, Várallyay B.-, Kardos A.-, Farkas G. 26, Pál L.-, Börcsök I. 2, Berta B. 7, Várallyay A. 11

Szigetvári Öregfiúk- Bonyhádi Öregfiúk 35-53 (10-33, 25-20)
Szuhay Sportcentrum, Jv.: Farkas P., Ács D.

Dombóvári Öregfiúk- Szigetvári Öregfiúk 49-36 (23-20, 26-16)
Szuhay Sportcentrum, Jv.: Ács D., Bálind A.
Dombóvár: Kovács I. 6, Czétány L.-, Reizinger A. 9, Ifj.Czétány L. 2, Halmai B.-, Várallyay B. 2, Kardos A. 6, Farkas G. 6, Pál L.-, Börcsök I. 6, Berta B. 9, Várallyay A. 3

A torna végeredménye:
1. Dombóvári Öregfiúk
2. Bonyhádi Öregfiúk
3. Szigetvári Öregfiúk

A torna legjobb játékosa: Farkas Gábor (Dombóvár)

A járványhelyzet okán, közel két év kényszerszünetet követően folytatódott a hagyományos öregfiúk torna sorozat, mely több évtizedes múltra tekint vissza. A mostani sportrendezvény kettős jubileumot is hozott. Egyrészt tizedik alkalommal került megrendezésre az emléktorna a mostani elnevezéssel , másrészt húsz éve távozott közülünk annak névadója, Czétány László. A helyi kosárlabda „hőskorának” ismert alakja meghatározó játékosa volt a 60-as évek dombóvári felnőtt csapatának, mely ebben az időszakban tette le a későbbi nagy sikerek, az NB1-ben eltöltött évtizedek alapjait. A Csóti becenévre hallgató népszerű kosárlabdázó az 1970-ben befejezett aktív pályafutását követően sem szakadt el szeretett sportágától és a dombóvári csapattól. Sok éven át volt állandó, aktív tagja és résztvevője az öregfiúk csapatnak illetve tornáknak valamint a sportág helyi rendezvényeinek. A 2001-ben tragikus hirtelenséggel és megrendítő körülmények között bekövetkezett halála, máig kitörölhetetlen, szomorú emlék a dombóvári kosárlabda barátok számára. A Komlón megrendezett öregfiúk tornán, a kosárlabda pályán bekövetkezett tragédiát követően már az égi pályákon pattogtat tovább. Az egykori barátok, játékostársak, tisztelők, halála után róla nevezték el a hagyományos öregfiúk torna dombóvári állomását.

A mostani, augusztus végi tornán a komlói csapat sajnálatos távolléte miatt a megszokott négy résztvevő helyett három gárda képviseltette magát. A program a reggeli órákban, a már megszokott hagyományok szerint a dombóvári temetőben vette kezdetét, ahol a helyi öregfiúk csapat egykori és jelenlegi tagjai rótták le kegyeletüket Czétány László, Dr. Radochay Imre, Bálind József, Várallyay Attila, és több a dombóvári kosárlabdához kötődő egykori sporttárs sírjánál.

A Szuhay Sportcentrumban megrendezett torna első mérkőzése az évek óta nagy küzdelmet hozó Dombóvár-Bonyhád, tolnai „rangadó” volt. A hazai csapatban mezt húzott többek között a torna névadójának fia, a Dombóvári Kosársuli KE elnöke, Czétány László, unokája, Ifj. Czétány László és a pálya szélén már a dédunoka , Lacika is figyelte az eseményeket, igaz még csak édesanyja kezéből.

Ifj. Czétány László és a leg leg ifjabb Czétány LASA !

A két csapat egy igazi, végletekig kiélezett, öregfiúk viszonylatban kifejezetten színvonalas és izgalmas csatát produkált a pályán, melynek végén a hazai csapat örülhetett. A 26 pontig jutó ismert NB1-es játékvezető, Farkas Gábor vezérletével megnyert találkozó után karnyújtásnyira került a végső győzelem a hazaiak számára.

A második találkozót a Baranya megyét ezen a napon egyedül képviselő, sokszoros öregfiúk torna résztvevő Szigetvár és a Bonyhád vívta egymással. A tolnaiak igyekeztek gyorsan feledtetni az első mérkőzésen elszenvedett vereséget és a félidőre egy tetemesnek mondható előnyt mondhattak magukénak. A második félidőben a szigetváriak jobb teljesítményt nyújtottak, de a megnyert játékrész ellenére a bonyhádiak magabiztos győzelme nem forgott veszélyben.
A torna zárómérkőzése a Dombóvár-Szigetvár meccs volt. A hazaiaknál kisebb sérülése miatt nem tudta vállalni a további játékot az együttes és a helyi kosárlabda egyik vezéregyénisége, Halmai Balázs. Hogy ez, vagy valami más zavarta-e meg a dombóváriakat, azt utólag nem fogjuk tudni kideríteni, de tény, hogy a Bonyhád elleni jó játékot nem sikerült megismételni. Rossz ritmusban, sok hibával kezdték a találkozót a hazaiak, a lehetőséget megérző és lelkesen játszó szigetváriak pedig szívósan tapadtak ellenfelükre. A nagyon szoros első félidő után a második játékrészre valamelyest feljavult a dombóvári öregfiúk játéka, ami elegendő volt a végül 13 pontos győzelemhez és a torna megnyeréséhez.

A felhőtlen ünneplésre némileg árnyékot vetett Várallyay Attila bokasérülése, akinek ezúton is gyors felépülést kívánunk. Korábbi NB2-es kosárlabdázónk számára hatalmas gyógyír az az örömteli esemény, hogy az emléktorna után néhány nappal megszületett második kislánya. Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk neki és családjának.
Az öregfiúk torna természetesen nem fejeződhetett be egy „szimpla” eredményhirdetéssel. A mérkőzéseket a már megszokott vidám baráti összejövetel, az ízletes közös ebéd és természetesen néhány jóféle ital elfogyasztása követte ezúttal is. Az ebéd keretében történő eredményhirdetés és kupaátadás során Páldi Ede, a torna főszervezője és a dombóvári öregfiúk vezetője köszöntötte az egybegyűlteket-köztük Czétány László özvegyét- a tőle megszokott kifogástalan és választékos stílusban. A győztesnek járó serleget és oklevelet a pályára lépő hazai csapat „korelnöke”, Várallyay Béla vette át.

Páldi Ede és Czétány Lászlóné Ica

Várallyay Béla (Dombóvári Öregfiúk)

Ábrahám Péter (Bonyhádi Öregfiúk)

Héjas Károly (Szigetvári Öregfiúk)

Bonyhádi Öregfiúk csapata

Szigetvári Öregfiúk csapata

Gratulálunk mindhárom csapatnak és a torna valamennyi szervezőjének, támogatójának, résztvevőjének!

HAJRÁ DOMBÓVÁR! HAJRÁ ÖREGFIÚK!!!